Gornji Milanovac dobija bulevar- Otvaranje Ulice Vuka Karadžića sledeći četvrtak !!!

  • Izvor: gminfo.rs

21/10/2020

Otvaranje Ulice Vuka Karadžića sledeći četvrtakRadovi u Ulici Vuka Karadžića ulaze u završnu fazu. U toku je postavljanje završnog sloja asfalta, nakon čega sledi saobraćajna signalizacija i ugradnja rasvete, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine.

Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac, obišao je danas gradilište i izrazio zadovoljstvo zbog dinamike i kvaliteta radova.

– Ovakav jedan bulevar je nedostajao Gornjem Milanovcu – rekao je prilikom obilaska Dejan Kovačević i istakao da je sada stvorena i mogućnost izgradnje novih poslovnih objekata – Placevi koji su u opštinskom vlasništvu naći će se na tržištu a na delovima koji su u privatnoj svojini biće omogućena gradnja, što je do sada, generalnim urbanističkim planom bilo zabranjeno. Izgradnjom ove ulice ulepšan je deo grada ali i stvorena je jedna nova ekonomska dimenzija, što i jeste cilj opštine Gornji Milanovac, da stvaramo preduslove za što brži napredak opštine u narednom periodu – istakao je Kovačević.


Pre puštanja ulice u funkciju neophodno je završiti saobraćajnu signalizaciju, osvetljenje koje je predviđeno projektom, ali i zeleni pojas koji će oplemeniti zonu oko ulice. Planirano je da svi radovi budu završeni i ulica otvorena za saobraćaj za sedam dana.

U narednih dvadesetak dana biće završen i parking, neposredno uz saobraćajnicu, iza Maksija, koji će biti kapaciteta 42 parking mesta.

Vrednost radova na deonici Ulice Vuka Karadžića dužine 212,26 metara, na potezu od raskrsnice sa ulicom Heroja Draževića do raskrsnice sa Železničkom ulicom iznosi oko 33 miliona dinara, a izvođač je preduzeće Svin iz Gornjeg Milanovca, navodi se u saopštenju.

izvor: kabinet predsednika opštine

SRBIJA GRADOVI