Snežana Pajkić, poznata srpska atletičarka, proslavila jubilarni, 50. rodjendan !!!

  • Autor: MEDIA PS

23/09/2020

Snežana Pajkić Jolović, srpska i jugoslovenska atletičarka, rodom iz Ćuprije, danas je napunila 50 godina.


Foto: Snežana Pajkić Jolović

Snežanu je otkrio naš poznati trener,profesor Aleksandar Petrović, koji je takodje otkrio i trenirao i mnoge poznate atletičare nekadašnje Jugoslavije.

Pored mnogih osvojenih medalja, 1990. g. na Evropskom prvenstvu u Splitu, Snežana je po­be­di­la u trci na 1.500 me­ta­ra i  osvojila je zlato. 

Ona se nakon problema sa išijasom povukla iz aktivnog bavljenja atletikom, i danas je  član Uprav­nog od­bo­ra i pot­pred­sed­nik ASS-a i član Ko­mi­si­je za že­ne i sport u Olimpijskom komitetu Srbije.


Na Evropskom kongresu u Vilniusu-Litvanija  pre tri godine je Snežani Pajkić Jolović dodeljeno najviše priznanje koje dodeljuje Evropa za rezultate i doprinos atletici-zlatna značka.

Kada nema obaveza u Atletskom Savezu, Sneža svoje slobodno vreme poslednjih pet godina provodi na prelepom imanju na planinini Romaniji u Republici Srpskoj, sa svojom porodicom, a društvo im prave i tri preslatka psa, od kojih nam je Badi privukao najveću pažnju,  svojim akrobacijama i željom da se slika, ali ni ostali nisu ništa manje slatki i zanimljivi, kao i predivni konji koji trče po bajkovitom imanju.

Našoj dragoj Sneži želimo da proslavi i još toliko , što bi se u narodu reklo, do 105, pa opet, u sreći, ljubavi i zdravlju.

Pored Snežane, i Vera Nikolić, takodje poznata atletičarka, rodom takodje  iz Ćuprije, rodjena je istog dana kada i Snežana Pajkić. Slučajnost ili sudbina, ne znamo, ali, Ćupričani su ponosni na njih dve.

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA