Novak, Nadal, Federer i Serena Vilijams, najveće teniske zvezde današnjice, prihvatile su poziv za učešće na januarskom Australijan openu !!!

  • Izvor: novosti.rs

04/11/2020

RIGOROZNI protokol o korona virusu u Australiji ugrozio je održavanje Australijan opena, a organizatori čine sve kako bi ubedili najbolje igrače da ipak učestvuju!


trong>Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Serena Vilijams, najveće teniske zvezde današnjice, prihvatile su poziv za učešće na januarskom Australijan openu, ali isključivo zbog uverenja da neće morati da idu u potpuni karantin.

Dogovor je da se teniserima omogući da tokom obaveznog karantina (14 dana) mogu da napuste hotel da bi trenirali, piše „The Sydney Morning Herald“.

To bi trebalo da bude dogovoreno do 13. novembra, ali…


Iako su Federer, Nadal, Đoković i Vilijams pristali da im Australija, odnosno Melburn, budu dom tokom čitavog januara, za vreme kog će praktično samo trenirati i igrati, vlasti ove zemlje se i dalje dvoume da li će dozvoliti da napuštaju hotel.

„Najboljih 100 sa ATP i WTA liste su popunili putne obrasce neophodne za vizu, svi žele da putuju u Australiju, ali… Ako sutra objavimo da moraju da idu u karantin 28 dana, ili da moraju da sede 14 dana u hotelskoj sobi – to će se promeniti!“, rekao je direktor teniskog saveza Australije Krejg Tili za sidnejski list „Herald“.

Takođe, planira se da se sve održi u Melburnu, nije nemoguće i da se ATP Kup, na kome Srbija brani titulu, preseli samo u ovaj grad, ali to je i dalje ideja koja nije potvrđena.

I mnogo je dalje od realizacije od Australijan opena, ali se svi nadaju da će vlasti imati razuma.

SPORT