Brazilci nisu dozvolili iznenađenje, a Belgija od 0:2 do pobede!!!

02/07/2018

Fudbaleri Belgije pobedili su Japan 3:2 (0:0) posle spektakularnog preokreta u 94. minutu. Brazilci nisu dozvolili iznenađenje, golovima Nejmara i Firmina su prošli u četvrtfinale

to: printscreen-ilustracija

Prva runda nokaut faze Svetskog prvenstva u Rusiji ulazi u završnu fazu.

Prvi je plasman u četvrtfinale 19. dana Mundijala ostvario Brazil. U Samari su savladali Meksiko – 2:0 (1:0).

Najveće zasluge za to imaju Nejmar, Firmino i Vilijan. Prva dvojica su se upisala u strelce, dok je treći bio verovatno i najbolji pojedinac meča sa brojem stvorenih šansi i pokušaja.

Ponovo je u centru pažnje bio najskuplji igrač sveta iz redova PSŽ-a koji je nekoliko puta ostajao na terenu i ponovo iznervirao navijače širom sveta zbog glume.

Reprezentacija Belgije napravila je neverovatan preokret i od 0:2 protiv Japana došla je do pobede golom u 94. minutu.

Do 70. minuta rezultat je bio 2:0 za Japan, koji je poveo na početku drugog poluvremena i igrom je razbijao Belgijance, pogotovo napadima po desnoj strani.A, onda za pet minuta izjednačenje! Srećan gol Fertongena je vratio „crvene đavole“ u život, a Felaini je potom doneo 2:2.

Igralo se potpuno otvoreno sa obe strane, Japanci nisu očajavali, stvarali su šanse, a jednu su imali i u 93. minutu. Iz nje su dobili kornera, a iz kornera su – primili gol. Naser Šadli je na petercu ostao potpuno sam, gotovo pred praznim golom i pogodio za 3:2, za četvrtfinale.

Belgija će u narednom krugu igrati sa Brazilom.

SPORT