75. ulične trke „Memorijal Aleksandar Petrović“ U Ćupriji i pored lošeg vremena privukle veliki broj atletskih legendi !!!

11/10/2020

Atletičar “Novog Pazara” Elzan Bibić seniorski je pobednik ovogodišnje 75. ulične trke „Memorijal Aleksandar Petrović“. Bibić je u glavnoj trci večeri na 3.000 metara pobedio ispred Miloša Maleševića i Slovenca Jana Kokalja, što je njegov treći uzastopni i ukupno peti trijumf na najstarijim uličnim trkama u Evropi.


Foto: Opština Ćuprija

Od predstavnika domaćina, Omladinskog atletskog kluba „Morava“ iz Ćuprije, treba istaći Aleksu Milanovića, koji je osvojio prvo mesto u trci starijih juniora, i Aleksu Tomića, kome je pripalo drugo mesto u trci mlađih juniora.

Ove godine, zbog pandemije izazvane virusom korone, bilo je nešto manje takmičara nego inače, a atletičarima u korist nisu išle ni vremenske prilike – kiša i hladno vreme umnogome su uticali da takmičari ove miholjske večeri u Ćupriji ne prikažu sav svoj potencijal, prenosi sajt opstine Ćuprija-cuprija.rs


Ulične trke u Ćupriji još jednom su privukle veliki broj atletskih legendi, među kojima su bili Vera Nikolić i Dane Korica, a gost Ćuprije bio je i Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza. Branković, inače počasni Ćupričanin još od 2017. godine, još jednom je istakao, obraćajući se učesnicima manifestacije, da će Ćuprija da dobije zatvorenu dvoranu, čime će biti zaokružen atletski kompleks „koji su ćuprijski atletičari sanjali još od vremena profesora Ace Petrovića“.

Pokrovitelj ovog sportskog događaja, koji se održava u okviru proslave Dana opštine, bila je Opština Ćuprija, a odličan organizator Omladinski atletski klub „Morava“, koji je juče za svoj rad i zvanično dobio plaketu Srpskog atletskog saveza.

SPORT VESTI GRADA ĆUPRIJA