Održan Sajam ženskog inovacionog preduzetništva ”Za kreativnost bez granica” !!!

  • Izvor: danas.rs

16/09/2021

Sajam ženskog inovacionog preduzetništva ”Za kreativnost bez granica” održan je u TC Galerija uz učešće više od 50 preduzetnica iz cele Srbije.

Održan Sajam ženskog inovacionog preduzetništva ”Za kreativnost bez granica” !!!

Preduzetnice koje se u svom biznisu bave inovacijama na štandovima Sajma predstavile su primere uspešnih biznisa i inovativnih proizvoda i usluga, a učesnici su imali priliku da razmene iskustva i steknu nova znanja o mogućnostima unapređenja poslovanja.

Sajam je otvorio ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović koji je rekao da je Vlada Srbije uložila više od 100 miliona evra u poslednje četiri godine u razvoj inovacija i inovacionog preduzetništva.

Jasmina Knežević, koja je ove godine ponela prestižno priznanje Menadžer godine, kao osnivačica i direktorka jednog od najvećih zdravstvenih sistema, Bel Medic, pričala je o tome koliko su inovacije bile važne u njenom poslovnom iskustvu i kako su žene znatiželjne, inovativne, te da ta osobina upravo pokreće svet, stoji na sajtu lista Danas.


Svoja iskustva podelile su i preduzetnica Stefanija Lukić, vlasnica preduzeća Just Smart i Tatjana Rackov Sinadinović, direktorka dečijih vrtića „Happy Kids“ koja je svoju inovativnu preduzetničku karijeru posvetila deci.

Organizator Sajma ženskog inovacionog preduzetništva je Centar za tranziciju i ljudska prava “Spektar”, uz pokroviteljstvo Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Manifestacija je imala za cilj, kako se navodi u saopštenju organizatora, da informiše javnost, a posebno preduzeća u kojima su vlasnice žene i da se prihvate inovacije i kreativnost kao suštinski koncept savremenog poslovanja, kako bi se podigao nivo sopstvene konkurentnosti i unapredilo poslovanje.

EKONOMIJA