Kinezi otkupljuju pileće meso iz jagodinske kompanije „Food star“(bivša Winners company) !!!

  • Izvor,foto : D. Marković

06/10/2018

[views]

U prisustvu ambasadora Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančanga i predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme, kompanija „Food star“ iz Jagodine (bivši Winners company), potpisala je sa kineskom kompanijom „Golden sea pearl“ Ugovor o izvozu pilećeg mesa u Kinu, tačnije 50 tona mesečno krila, nogica i želuca.

Kako je najavila predstavnica te kineske kompanije, oni će u drugoj fazi otkupiti kompletnu proizvodnju ove jagodinske kompanije, a kako je rečeno, sledi i potpisivanje Ugovora sa jagodinskim „Agroživom“, takođe o izvozu pilećeg mesa iz Jagodine u Kinu. Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma zahvalio je kineskom ambasadoru Li Mančangu što je na jagodinsko tržište doveo jednu od najvećih kineskih kompanija u toj oblasti.

„Kada uporedimo današnje vreme u Srbiji sa nekim prošlim vremenima, onda vidimo da su oni koji su se nekada bavili politikom i bili vlast u Srbiji, prodavali dobrostojeće fabrike, a današnja vlast na čelu sa predsednikom Vučićem prodaje proizvode iz Srbije. Mi smo iskoristili posetu predsednika Vučića Kini, koji je razgovarao sa predsednikom Kine Si Đinpingom i više kineskih kompanija. Predsednik Si je dao zeleno svetlo kineskim kompanijama da sarađuju sa Srbijom. Mi moramo da iskoristimo to prijateljstvo sa Kinom i da ne čekamo samo na predsednika Srbije, ministra inostranih poslova i na ministra trgovine, već da svi gradovi i opštine vide šta mogu sami da urade.

Mogućnost je stvorena, a na nama je da iskoristimo prednosti koje Srbija ima u odnosima sa Kinom“ , rekao je Marković.

Ambasador Li Mančang je istakao da se zahvaljuje, kako je rekao prijatelju Draganu Markoviću što je jedna kineska kompanija potpisala ugovor sa kompanijom iz Jagodine svetskog nivoa po kvalitetu. „To je prvi korak i kako je Palma rekao sada je velika šansa da krenemo u saradnju“ rekao je Li.

Vlasnik kompanije „Food star“ iz Jagodine Dragoslav Milisavljević rekao je da će njegova kompanija zbog ugovora sa kineskom kompanijom udvostručiti proizvodnju koja je sada 50 000 klanja mesečno.

EKONOMIJA VESTI GRADA JAGODINA