DAVIDU PETROVIĆU IZ SVILAJNCA HITNO POTREBNA TRANSPLATACIJA

PR tekst ZAŠTO BAŠ DA SE UPIŠEŠ U AUTO ŠKOLU ADR REFLEKS

Izvor: TV Centar

Život malog Davida Petrovića zavisi od 150.000 evra i vremena koje neumitno ističe, a ne meri se više mesecima, nego danima.

Desetogodišnjaku je dijagnostikovana akutna leukemija koja nezaustavljivo napreduje. Jedini spas je transplantaciju koštane srži u Turskoj.
“On je trenutno pun života, ali bolest veoma brzo napreduje. Ostaje nam sve manje vremena. Rešenje koje za sada pruža nadu je klinika Medipol u Turskoj”, izjavila je za TV CENTAR Silvana Milosavljević, Davidova majka.
Nakon dijagnoze opake bolesti (mijelodisplazni sindrom sa monozomijom hromozoma 7), desetogodišnjaku iz Svilajnca urađene su dve transplantacije koštane srži. Za jednu je donor bila njegova majka, za drugu njegova sestra, ali one na žalost nisu dale pozitivne rezultate. Lekari su 8. jula ove godine roditeljima predočili da postoji brza progresija bolesti, u krvnoj slici je zabeležen porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Porodica je dobila pozitivno mišljenje klinike u Turskoj koja predlaže haploidentičnu transplantaciju koštane srži koja košta 150.000 evra. Zbog bolesti koja napreduje velikom brzinom u turskoj klinici su pristali da prime dečaka čim bude obezbeđena polovina ukupne sume.
Iako je već imao dve teške transplatacije, uporni desetogodišnjak je potpuno spreman za još jednu intervenciju koja bi mu spasila život, ali je trenutno potrebno bar 40.000 evra kako bi bila skupljena polovina potrebnog novca.

Mali borac koji je trenirao fudbal u svilajnačkom “Radničkom”, voleo bi da se što pre izleči i da jednog dana zaigra i za “Pariz Sen Žermen”. Roditelji kažu da ne gube nadu da će zahvaljujući dobrim ljudima i organizacijama novac biti sakupljen i da će David ponovo igrati fudbal i smejati se sa drugarima iz njegove škole.
Veliki broj Svilajnčana proteklih meseci organizovao je humanitarne akcije, ali je za potrebnu sumu novca potrebno da se hitno uključi mnogo šira javnost. Sem ljudi dobre volje, najveću podršku hrabrom dečaku daje mlađa sestra. “Rekla mi je da ozdravim i da nikad više ne idem u bolnicu”, kaže David.

Novac za Davida prikuplja fondacija “Pokreni život”, a pomoć se svakodnevno prikuplja i uplatama na žiro račune, kao i na raznim događajima u Svilajncu na kojima se prilaže donacija za Davidovo izlečenje.

Davidu možete pomoći slanjem SMS poruke 30 na 3800, kao i uplatom novca na žiro račune:
Dinarski račun: 160-6000001472179-19
Devizni račun: 160-6000001478775-19
IBAN RS35160600000147877519
SWIFT/BIC DBDBRSBG
Svrha uplate/Primalac: David Petrović

PRATITE NAŠ PORTAL I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

yt

PRIJATELJ  TEKSTA

DRUŠTVO VESTI GRADA VESTI GRADA SVILAJNAC