MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

U toku radovi u svilajnačkom selu Vojska !!!

  • Izvor, foto : O. Svilajnac

Svilajnac-Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac, obišao je radove, koji su u toku na glavnom putu u selu Vojska.

Radi se rekonstrukcija puta u dužini od oko 2 km, od centra sela do visećeg mosta na Velikoj Moravi i to podrazumeva ojačanje kolovozne konstrukcije, asfaltiranje i mestimično čišćenje odvodnih kanala:

„Ovo je put koji povezuje Vojsku sa drugom opštinom i bio je u jako lošem stanju. Obzirom da je ovo glavni put u selu, kada on bude završen, praktično smo asfaltirali većinu ulica u Vojski. Ova investicija se finansira iz budžeta Opštine Svilajnac i iznosi više od 20 miliona dinara.“

Selo Vojska će dobiti i novi parohijski dom, na kom su radovi u završnoj fazi. U dogovoru sa meštanima planira se i asfaltiranje puta prema manastiru Tomić, koji je u dužini od oko 3 km, a u toku su i završni radovi na zgradi lovačkog doma, gde se postavlja nova spoljna fasada i renovira unutrašnjost zgrade:

„Lovački dom je izgrađen sedamdesetih godina prošlog veka i nikad nije završen. Rukovodstvo lovačke sekcije u Vojski i Opština Svilajnac sada rade na tome i očekujemo da će u narednih 10 dana biti završeni radovi“, zaključuje Milanović.

PRETHODNE VESTI

SLADJA ALLEGRO –  NE DAM TE