MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Otvaranje izložbe slika „Noć u Veneciji“ Saše Dobrića!!!

  • Izvor: KC Paraćin
Broj pregleda: 186

Paraćin-Saša Dobrić je rodjen 28.01.1958 u Brežicama (Slovenija). Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi profesora Isidora Vrsajkova i Milana Blanuše.

Član je udruženja SULUV; LIKOVNI KRUG; i AIAP (AssociationInternationaledes Arts Plastiques, Paris). Ima status samostalnog umetnika u Srbiji i Sloveniji. Izlagao na više od 150 izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Novom Sadu.

Slikar Saša Dobrić je na vojvođansku umetničku scenu stupio sredinom osamdesetih godina proteklog XX veka, neposredno po okončanju Akademije umetnosti u Novom Sadu.

U našoj tadašnjoj umetnosti to je vreme dominacije ojačanih postmodernističkih tendencija te naglašenog subjektivističkog i (neo)ekspresionističkog odnosa umetnika prema manifestacijama stvarnosti i svakodnevlja. U takvom sveopštem trendu mladi umetnik se ne „utapa“ u tadašnju uniformnost tzv.“Nove slike“. Njegov postmodernizam je dosledan – Dobrić je strpljivo gradio motiv večito težeći likovnoj estetizaciji, pri tome uživajući u slikanju…

Galerija Kulturnog centra Paraćin
Petak 16. novembar 2018. u 19 časova.
Otvaranje izložbe slika „Noć u Veneciji“ Saše Dobrića.
Ulaz slobodan

PRETHODNE VESTI

MOJITO BAND- NOVI HIT „NISI TI U GLAVI ČISTA>>klik na PLAY