Mlada reprezentacija Srbije je nastavila sa fenomenalnim igrama!!!

 

  • Izvor: novosti.rs

10/11/2017

Mlada reprezentacija Srbije je nastavila sa fenomenalnim igram u kvalifikacijama za EP!

Četiri utakmice i isto toliko pobeda. Nova „žrtva“ izabranika Gorana Đorovića bila je selekcija Austrije na gostovanju – 3:1.

Dva debitanta su se upisala u listu strelaca (Aleksandar Lutovac i Luka Ilić), dok je Luka Jović bio strelac sa „bele tačke“.

>SASTAVI:
Austrija: Šlager – Gluhaković, Marešić, Vober, Fridl – Ljubičić, Lovrić – Horvat, Lajmer, Honsak – Kvašina
Srbija: Radunović – Bogosavac, Milenković, Jovanović, Gajić – Lukić, Mašović, Pantić – Lutovac, Mićin, Jović

PRVO POLUVREME

Na startu meča nema nekih velikih uzbuđenja. Uglavnom se borba vodi na sredini terena, bez opasnosti pred golovima. Pokušava Luka Jović u 12. minutu povratnim pasom da stvori šansu, ali je odbrana domaćina dobro postavljena.

Prva velika šansa u 24. minutu za domaćina, Radunović je izašao na ivicu kaznenog prostora, a Mašović uspeo da otkloni opasnost. Mogao je Jović u brzoj kontri da stvori priliku, defanzivci su to uspeli da spreče.

GOOOOOOL – Srbija vodi od 30. minuta. Ostavili su domaćini mnogo prostora Mićinu koji je šutirao, golman je loše odragovao, a Lutovac smestio loptu u mrežu.

Mala zabuna i kašnjenje u odbrani naše selekcije, srećom nije kažnjeno. Jović je nervozno reagovao i dobio žuti karton.

Đorovićevi puleni se posle vođstva uglavnom trude da paze na sopstvenu mrežu i da ne ugroze stečenu prednost. Bez većih šansi, posle prvih 45 minuta Srbija vodi sa 1:0.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme, a selektor domaćina je odmah u igru uveo drugog napadača i promenio taktiku za nastavak. Jović je u 52. minutu krenuo u brz napad, Vober ga je oborio i dobio žuti karton.

Prva promena u sastavu Srbije, umesto Pantića je u igru ušao Luka Ilić. Mogla je Srbija da duplira prednost u 62. minutu, ali je Mićin previše oklevao, čekao sa šutom i spetljao se što je odbrana domaćina iskoristila.

Odlična šansa za Austriju, srećom završava preko gola. Srbija pokušava nešto bržim napadima iz kontre, ali ne dolazi do veće šanse.

IZJEDNAČENjE – U 80. minutu Austrija stiže do gola. Jakupović je ubacio loptu u prostor, odbrana Srbije je kasnila, a Lajmer obilazi Radunovića i šalje loptu u mrežu.

Pokušaj Luke Adžića neposredno posle pogotka brani Šlager. Usledilo je koškanje Lukića i Lajmera zbog nešto oštrijih poteza domaćina, sudija je obojici pokazao po žuti karton.

Velika šansa za Lutovca u 85. minutu. Milenković je poslao dugu loptu, Lutovac ušao u kazneni prostor, uspeo da se izbori za pozciju i da šutira, ali je lopta završila pored stative.

SRBIJA VODI – Jović sa penala za novu prednost Srbije. Lajmer faulira Lukića u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na „kreč“, a srpski napadač snažno i precizno šutira i šalje loptu u mrežu i pored toga što je golman „pročitao“ stranu.

GOOOOOL – Luka Ilić je maestralnim potezom u 88. minutu poslao loptu još jednom u mrežu i tako potvrdio trijumf Srbije.

Mogao je Luka Jović u nadoknadi da postigne novi gol, ali je lopta pogodila golmana Šlagera u glavu. Čuvar mreže domaćina je ostao da leži na zemlji, a sudija je prekinuo meč.

Povela je Srbija preko Lutovca u 30. minutu, Austrija je u 80. minutu posle dobre akcije i gola Lajmera izjednačila. Međutim, to je stajalo na snazi samo sedam minuta pošto je Lajmer faulirao Lukića u kaznenom prostoru, a Jović sigurno izveo penal. U nadoknadi je Luka Adžić poslao sjajnu loptu ka imenjaku Iliću koji je obišao golmana i postavio konačan rezultat.

Srbija sada posle četiri utakmice ima 12 bodova, dva više od Rusije koja ima i meč više.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT