U petak, 26.februara održana je deveta sednica Nacionalnog Saveta Vlaha Srbije u Despotovcu !!!

  • Izvor: gradskevesti.com

26/02/2021

Despotovac- U petak, 26.februara 2021.godine, održana je deveta sednica Nacionalnog Saveta Vlaha Srbije u Despotovcu.


Foto: gradskevesti.com

Prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine – Nenad Jovanović, koji je svima poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što ova sednica održava baš u ovoj opštini.

“Nadam se da će još neka sednica u bliskoj budućnosti biti održana ovde, nama će biti čast da vam budemo domaćini, da vas ugostimo onako kako to dolikuje. Mi smo kao odgovorna lokalna vlast u prethodnom periodu uspeli da sa svim nacionalnim manjinama ostvarimo dobru komunikaciju, pogotovo sa vlasima, a svetli primeri te saradnje su u Jasenovu, Dutovu i tako dalje.


Tu smo da podržimo svaki vid saradnje, svaki zdrav projekat, zdravu ideju, i tu smo da podržimo sve što vi smatrate da je neophodno za zajednicu”, istakao je zamenik predsednika, koji je prisutne pozvao, da ako imaju volje i vremena, pogledaju jedan od najznačajnijih realizovanih projekata u opštini Despotovac, primer najmodernije tehnologije – kotlarnicu na drvnu sečku, čija vrednost iznosi oko dva miliona evra.

Član Nacionalnog Saveta Vlaha Srbije iz opštine Despotovac je Slavica Davidović, koja je takođe aktivno uzela učešće na ovoj sednici.

VESTI GRADA DESPOTOVAC