Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić o situaciji u domu za stara lica !!!

  • Autor: Gradskevesti.com

26/01/2021

Despotovac- Predsednik opštine Despotovac i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije – Nikola Nikolić demantovao je objave koje se pojavljuju u medijima i na društvenim mrežama da u Domu za stara lica pri Centru za socijalni rad nema lekara. 


Foto: Gradskevesti.com

Kako Nikolić ističe, sve mere zaštite su preduzete još od početka pandemije, o svemu se vodilo računa i bila je ispoštovana svaka naredba i preporuka.

„Lekar radi 24 sata, znači non stop je na usluzi od prošlog ponedeljka. Krizni štab je zasedao tri puta, doneli smo sve neophodne mere. 

Do inficiranja u Domu došlo je kada je jedna zaposlena, posle negativnog PCR testa, došla na posao, a simptome kovida dobila je posle četiri dana. 

Foto: Gradskevesti.com

Dakle PCR test bio je negativan i tu ništa nismo mogli.  Takve situacije se dešavaju. Procedura je ispoštovana u svemu, nažalost na to nismo mogli da utičemo. Tri korisnika nalaze se na lečenju u Jagodini, svakog dana zovem da proverim njihovo stanje. Napravili smo i vajber grupu za korisnike doma da mogu da komuniciraju sa svojim porodicama“ , kaže predsednik opštine Despotovac – Nikola Nikolić.


„Trenutno lekar, medicinske sestre i šest negovateljica brine o korisnicima. Korisnici će biti vakcinisani kad sve ovo prodje, jer to je sada nemoguće. Imamo crvenu zonu – izolovani deo gde se nalaze korisnici sa blagim simptomima. 

O inficiranima su brigu preuzeli zaposleni u Covid ambulanti, koji daju sve od sebe da se ova trenutna situacija prevaziđe na najbolji mogući način“ dodao je on.

VESTI GRADA DESPOTOVAC