KONSTITUISANA SKUPŠTINA OPŠTINE DESPOTOVAC !!!

  • Izvor, foto: GVD/MEDIA PS

16/08/2020

Konstituitivna Skupština Opštine Despotovac održana je danas i na njoj su verifikovani mandati odbornika. Skupštinom je predsedavala Boriva Stanisavljević, koja je na samom početku čestitala odbornicima na izboru i poželela im na u narednom periodu rade isključivo u interesu građana.


Sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“, tajnim glasanjem, izabrani su odbornici na sledeće funkcije:

-doktor Zlatko Marjanović, predsednik Skupštine Opštine Despotovac
-Nikola Nikolić, predsednik Opštine Despotovac
-Nenad Jovanović, zamenik predsednika Opštine Despotovac

Sa liste koalicije Ivica Dačić – “Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ izabran je odbornik Mikica Obradović, na mestu zamenika predsednika Skupštine Opštine Despotovac. Obradovića je glasanjem podržalo 25 odbornika.

Za sekretara Skupštine Opštine izabran je Damjan Krstović, diplomirani pravnik.

Takođe, na ovom skupštinskom zasedanju izabrani su i članovi Opštinskog veća:

-Zvonko Žnider, penzioner
-Miodrag Pantić, penzioner
-Bojan Stanković, diplomirani inženjer šumarstva
-Srđan Milanović, master pravnik

Podsećamo, na izborima održanim 21.juna 2020.godine, izborna lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ dobila je 6.728 glasova, izborna lista Ivica Dačić – “Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ dobila je 2841 glas, i izborna lista „Mladi Despotovac – za opstanak mladih u opštini“ dobila je 1465 glasova.


Na osnovu utvrđenih rezultata, listi „Aleksandar Vučić za našu decu“ pripalo je 19 mandata, izbornoj listi SPS-JS pripalo je 8 mandata, dok je izbornoj listi Mladi Despotovac pripalo 4 mandata.

„Zahvaljujem se svim odbornicima Skupštine opštine Despotovac koji su učestvovali u dosadašnjem radu. Svojim radom ću se zalagati da Skupština opština Despotovac bude bolja, brža i efikasnija od sviih prethodnih Skupština. Još jednom hvala vam i nadam se da će sve odluke koje budemo donosili ovde biti isključivo u interesu građana opštine Despotovac“, naveo je doktor Zlatko Marjanović, koji je tajnim glasanjem dobio podršku 27 odbornika.

Prisutnima se obratio i novoizabrani predsednik opštine Nikola Nikolić, koji se zahvalio prisutnima na ponovo ukazanom poverenju. „Poštovani odbornici, želim da vam se u svoje lično ime zahvalim na poverenju koje ste mi ponovo ukazali, za važnu funkciju predsednika opštine. Zalagaću se da to poverenje opravdam, radićemo koliko budu mogućnosti dozvoljavale, pred nama je niz velikih infrastrukturnih projekata, a sve u cilju poboljšanja života ljudi na teritoriji naše opštine. Imali smo rezultate, građani su na izborima dali podršku politici kakvu je vodila Srpska napredna stranka na nivou republike, a takvu smo vodili i na lokalnom nivou, i u naredne četiri godine naša opština biće mnogo lepše i uređenije mesto za život“, naveo je Nikolić, koga je podržalo 27 odbornika tajnim glasanjem.

Na mesto zamenika predsednika opštine Despotovac izabran je Nenad Jovanović, koji je dobio podršku takođe od strane 27 odbornika. „Hvala uvaženi predsedavajući, poštovani predsedniče, dame i gospodo odbornici, iskoristio bih priliku da vam pre svega čestitam na osvojenim mandatima, da vam poželim dobro zdravlje i uspešnost u radu u ovom novom sazivu. Zahvalio bih se svim odbornicima koji su podržali mene kao kadrovsko rešenje za ovu funkciju i da vam obećam da ću, kao kada sam obavljao funkciju zamenika predsednika Skupštine, predsednika Skupštine Opštine, odnosno zamenika predsednika opštine i ove četiri godine dati sve od sebe da podignemo standard u opštini Despotovac na jedan viši nivo, a vama svima su moja vrata otvorena, dođite sa svim predlozima, koje ćemo u narednom periodu rešavati“, istakao je Jovanović.

VESTI GRADA DESPOTOVAC