DESPOTOVAČKI FOLKLORCI ODUŠEVILI PUBLIKU!!!

DESPOTOVAČKI FOLKLORCI ODUŠEVILI PUBLIKU!!!

  • Autor: Marko Mirković

30/12/2017

Despotovac-U Despotovcu je protekle nedelje u holu Osnovne škole „Despot Stefan Lazarević“, održan novogodišnji koncert, folklornog ansambla „Sveti Stefan, despot srpski“ iz Despotovca. Ovaj folklorni ansambl nastavio je rad pre sedam meseci, a pred publiku je prema rečima direktorke Centra za kulturu Vlatke Milenković izašao sa koreografijama pet folklornih uzrastnih grupa, sa predškolcima, osnovcima od 1-4 razreda, od 5-8 razreda, omladincima i veteranskoj ženskoj grupi.

„Kompletan muzičko –scenski nastup folklornog ansambla osmišljen je i vođen od strane Petra Miladinova koreografa našeg ansambla.Naš ansambl ima pripremljene koreografije, za sva dešavanja i priredbe u opštini Despotovac- priča direktorka Milenković.

Ona dodaje i da je pored folklora na programu bilo i vokalnih i instrumentalnih tačaka, kao i da je nošnju za ovaj nastup ansamblu pozajmio folklorni ansambl iz Resavice.

„Cifra od 120 članova je za Despotovac bitna i puno znači da veliki broj dece i omladine bude okupljen oko ansambla, što daje opravdanost rada i ulaganja“- dodaje Vlatka.

[crellyslider alias=“dena_baner_700*140″]

FOLK DESPOT 3
FOLK DESPOT1
FOLK2DESPO

foto :  SANDALICA DESPOTOVAC

Prema njenim rečima angažovanje 120 igrača, dva puta nedeljno od 16-22 sata, je velika stvar za Despotovac i nada se da će se tradicija organizovanja novogodišnjih koncerata nastaviti i naredne godine.

„Nastojaćemo da našem ansamblu obezbedimo nošnju, kao i putovanja u zemlji i inostrantvu“- završava Vlatka priču o planovima za naredni period.

Uz igru i pesmu koja se smenjivala tokom koncerta uživala je mnogobrojna Despotovačka publika, koja je sa nestrpljenjem čekala da folklor ponovo na obali Resave zaživi.

NAJNOVIJE VESTI

VESTI GRADA DESPOTOVAC