Škola za muzičke talente u Ćupriji organizuje kurs kontrabasa!!!

  • Izvor: Škola za Muzičke talente

18/06/2018

[views]

Škola za muzičke talente organizuje kurs kontrabasa od 19. do 20. juna 2018.godine.
Kurs će voditi Slobodan Gerić, redovni profesor na FMU u Beogradu.

Rođen je 1965. godine u Beogradu. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nebojše Ignjatovića. Usavršavao se kod profesora Ludviga Štrajhera (Beč, Austrija) i Frančeska Petrakija (Sijena, Italija). Nastupao je kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Gudačima Sv. Đorđa, Niškim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom iz Klagenfurta ( Austrija ), Beogradskim gudačkim orkestrom Dušan Skovran, Simfonijskim orkestrom Akademije umjetnosti iz Banja Luke, Orkestrom Ljubica Marić i Omladinskom Filharmonijom Borislav Pašćan.

Dobitnik je nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najbolji koncert u 2007. godini, više prvih republičkih i saveznih nagrada, kao i Oktobarske nagrade grada Beograda za učenike 1984. godine, sa BGO Dušan Skovran 1991., kao i Nagrade grada Beograda za najbolji koncert u 2006. sa gudačima Svetog Đorđa. Kao član raznih ansambala gostovao je u inostranstvu ( SAD, Kina, Rusija, Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Holandija, Belgija, Švedska, Austrija, Italija, Mađarska, Španija, Grčka, Ukrajina, Makedonija, Slovenija…)

FISEK VARVARIN8 (760 x 140)

Delovao je kao solo kontrabasista B.G.O. Dušan Skovran 1985-1992, i kao vođa kontrabasa Beogradske filharmonije 1994-2007, a trenutno je angažovan kao solo kontrabasista Gudača Svetog Đorđa.

Nastupa kao solista i kamerni muzičar sa Balkanskom kamernom akademijom a član je i Etno džez ansambla Ognjen i prijatelji. Bavi se i pedagoškim radom kao redovni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a mnogi njegovi bivši studenti su aktivni kontrabasisti u zemlji i inostranstvu.

Bio je umetnički rukovodilac Škole za muzičke talente u Ćupriji od 2006. do 2010. godine. Šef je Katedre za gudačke instumente od 2006 do danas.

VESTI GRADA ĆUPRIJA