Radovi na rekonstrukciji ulice Stanoja Glavaša su pri kraju !!!

  • Izvor / video : TV Pomoravlje

05/09/2018

[views]

Ćuprija-U ulici Stanoja Glavaša pri kraju su radovi na zameni kanalizacione i vodovodne mreže, čime će višedecenijski problem vraćanja otpadnih voda i plavljenja podruma posle svake obilnije kiše, koji je dugo mučio stanovnike ovog dela grada, najzad dobiti povoljan epilog.

„Najveći obim radova je već završen, zamenjena je kompletna kanalizaciona mreža, ukupna dužina kanalalizacione mreže je oko 650 metara, sa 75 priključaka, ostalo je još 30 priključaka da se zamene i onda je kompletna kanalizacija završena. Vodovodna mreža je završena u najvećem obimu, od 1300 metara ostalo je još 300 metara vodovodne mreže. Priključke na vodovodnu mrežu izvodiće Komunalno preduzeće „Ravno“.

Ostalo je još nekih 15-tak radnih dana do završetka i nakon toga ide asfaltiranje ulice koje je takođe ugovoreno, asfaltiranje ulica finansiraće se sredstvima Opštine Ćuprija u potpunosti. 

Asfaltiranje će da započne čim se budu završili radovi na zameni instalacija“, izjavio je za Televiziju „Pomoravlje“ Ilija Paunović, zamenik predsednika opštine Ćuprija.

TAXI S3 (600 x 155)
doberman 124) (600 x 150)

https://www.youtube.com/watch?v=AXXhfsjyrHU

Paunović je dodao da se završava i projekat rekonstrukcije trotoara, i kada se budu zamenili vodovodni priključci, ugovoriće se i radovi na popločavanju trotoara, tako da će cela ulica i ceo kraj da dobiju potpuno nov uzgled, i vizuelni i funkcionalni.

„Ovo je veliki posao, koji iziskuje angažovanje značajnih sredstava i veoma je važan za ovaj deo grada zato što je bilo dosta problema ovde naročito kada padaju kiše, jer je dolazilo do vraćanja kanalizacije u podrume građana a i sama konstrukcija kolovoza je bila u dosta lošem stanju. Sada će ovim asfaltiranjem da stavimo i novu konstrukciju i novi završni sloj, i sve će da traje veoma dugo. To je bitno za sve ljude koji žive u ovom delu grada ali je bitno i za razvoj grada zato što je u nastavku planiran i razvoj celog jednog naselja. Zato je važno da ova saobraćajnica, koja će da bude kičma tog naselja bude u dobrom stanju“, završio je svoje izlaganje zamenik predsednika opštine Ćuprija, Ilija Paunović.

VESTI GRADA ĆUPRIJA