Radovi na poboljšanju energetske efikasnosti OŠ “Vuk Karadžić” teku prema planiranoj dinamici !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje

01/02/2021

Ćuprija- Radovi na poboljšanju energetske efikasnosti OŠ “Vuk Karadžić” teku prema planiranoj dinamici. Vrednost investicije je 28,7 miliona dinara, a rok za završetak renoviranja unutrašnjosti objekta je 60 dana, prenosi portal TV Pomoravlje.


Foto: TV Pomoravlje

Ministarstvo rudarstva i energetike obezbeđuje 70 odsto, a lokalna samouprava preostalih 30 odsto iznosa sredstava. Radovima je obuhvaćena zamena postojeće stolarije, termoizolacija zidova, unutrašnja sanacija podova i plafona, kao i kompletna zamena elektroinstalacija – kaže Vesna Vijorović, direktorka OŠ “Vuk Karadžić” .

„Nakon toga škola će dobiti energetski pasoš, a ušteda u energiji videće se već tokom naredne grejne sezone. Napomenula bih da su u proteklih 35 godina ovo najveći infrastrukturni radovi na jednoj od najstarijih škola u Ćupriji.“


Dok unutrašnjost glavne školske zgrade ne bude završena, Ministarstvo prosvete je odobrilo da učenici od petog do osmog razreda nastavu pohađaju onlajn, a usmene i pisane provere znanja biće obavljane u maloj školi – nastavlja direktorka Vijorović.

Planiramo da nakon ovoga obezbedimo sredstva za unapređenje energetske efikasnost male škole i objekta u kome se odvija nastava u odeljenju za decu sa posebnim potrebama. Sem toga, kada bude rekonstruisana škola naš projektni tim počeće da radi na projektu sređivanja i oplemenjivanja školskog dvorišta i sređivanju sportskih terena, 

VESTI GRADA ĆUPRIJA