Otvorena izložba “Matiću u čast” u galeriji Zavičajnog muzeja “Horeum Margi Ravno” u Ćupriji !!!

  • Izvor: TV Pomoravlje / Ž. P.

12/09/2020

Čuprija-Kulturna manifestacija “Matićevi dani” je završena u nedelju, otvaranjem izložbe umetničkih radova nastalih po motivima iz stvaralaštva Dušana Matića, pod nazivom “Matiću u čast”.


trong>Izložba je otvorena u galeriji Zavičajnog muzeja “Horeum Margi Ravno” u Ćupriji. 

Ivan Milosavljević, fotograf iz Ćuprije ovogodišnji je dobitnik nagrade “ Matiću u čast“ za delo „Autoportret“. Ovo je prvi put da nagradu sa konkursa na temu nadrealizma, koji raspisuje Muzej „Horeum Margi Ravno“, dobija autor iz Ćuprije.

“ Fokus mog stvaralaštva je fotografija a ovog puta odlučio sam se za print ogledalu, tako da svako od posetilaca u ovom radu može sa vidi svoj odraz. Ova nagrada za mene ima posebnu težinu i obavezu da i naredne godine odgovorim izazovu koje tema nadrealizma, a pre svega stvaralaštvo Dušana Matića sa sobom nosi“ izjavio je ovogodišnji dobitnik nagrade Ivan Milosavljević.Video: TV Pomoravlje

Ovo je druga godina kako je nagrada Matiću u čast otkupnog karaktera. „Lokalna samouprava obezbedila je otkupnu nagradu u iznosu od 100 000 dinara, što će biti dovoljna motivacija zadalji rad autora a istovremeno omogućiti muzeju da stvori kvalitetnu zbirku radova savremene likovne umetnosti“, rekao je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika Opštine Ćuprija.

Tročlani žiri u sastavu Radan Radojlović, Jagoda Živadinović i Branislav Djokić ove godine imao je veoma težak zadatak da izvrši selekciju radova, ali odluka o prvonagradjenom radu bila je jednoglasna.

Izlozbenu postavku čini 40 radova 23 autora, a izložba će u galerijskom prostoru muzeja biti otvorena do 4. oktobra.

Ovo je, inače, jedini likovni konkurs na teritoriji Pomoravlja.

VESTI GRADA ĆUPRIJA