Opštinsko veće opštine Ćuprija finansiraće uređenje parka na Slaviji i spomen parka u centru Mijatovca-EVO KOJIM NOVCEM !!!

  • Izvor: O.Cuprija

02/12/2020

Ćuprija- Opštinsko veće opštine Ćuprija na današnjoj sednici donelo je rešenje o sufinansiranju dve građanske inicijative koje su bile predložene u okviru projekta „Direktno učešće građana“, i to: projekta-inicijative „Dečiji kutak“ u iznosu od 500.000 dinara i projekta „Sportski i zabavni sadržaji u Slavijanskom parku“ u iznosu od 200.000 dinara.


Foto: Opština Ćuprija

Tako će kroz projekat „Dečiji kutak“ biti uređen spomen park u centru Mijatovca, dok će predmet druge inicijative, kako to i sam naziv projekta kaže, da bude jedna od najvećih i drvećem najbogatijih zelenih zona u Ćupriji – Slavijanski park.

Treba još jednom istaći da će ovi projekti da budu zajednički finansirani – Opština Ćuprija izdvaja novčana sredstva, dok će učešće građana da bude iskazano kroz volonterski rad i korišćenje mehanizacije.


Inače, Opštinsko veće ovo rešenje donelo je na osnovu predloga liste Komisije za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu opštine Ćuprija, koja nije mogla da razmatra predlog projekta „Građanska inicijativa“ jer su potpisnici ove inicijative predvideli da se projektne aktivnosti realizuju na zemljištu koje nije u vlasništvu Opštine Ćuprija već u vlasništvu Republike Srbije, odnosno Ministarstva odbrane, stoji na sajtu opštine-Cuprija.rs

VESTI GRADA ĆUPRIJA