Kol centar opštine Ćuprija počeo je sa radom 19. januara ove godine i od prvog dana na raspolaganju je građanima !!!

24/02/2021

Ćuprija- Kol centar opštine Ćuprija počeo je sa radom 19. januara ove godine i od prvog dana na raspolaganju je građanima za sva pitanja oko prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa.


Prilikom njegovog aktiviranja prvobitna zamisao bila je da opslužuje građane starosti od 65 godina pa naviše, ali je ubrzo postao servisna baza za sve građane koji u najkraćem vremenskom roku pozivom na broj 8476-538 mogu podnositi prijave za imunizaciju.

Na početku imunizacije kol centar je na dnevnom nivou beležio više od 300 poziva. Sada je taj broj upola manji, oko 150, jer se prijavljuju ljudi koji se još uvek nisu vakcinisali i oni koji iz nekog razloga žele da promene vakcinu – kaže Jadranka Đorđević, koordinator za vakcinaciju Opštine Ćuprija.

„Uglavnom se radi o tome da građani hoće da se opredele za drugi tip vakcine, ili po sopstvenoj želji ili po preporuci lekara. Imamo dovoljno linija i sve fukcioniše kako treba. Retko se desi da ne može da se dobije veza iz prvog puta, ali kad vide propušten poziv operateri obavezno kontaktiraju pozivaoca da provere koja vrsta informacije je potrebna.“


Građani najčešće postavljaju pitanja koja se odnose na termine za vakcinaciju i raspoložive vakcine – kaže Ana Stojanović, volonter u opštinskom kol centru.

„Za sada smo čuli samo pozitivne komentare. Nisu nam upućene nikakve primedbe na rad kol centra, a što je najbitnije kod vakcinisanih građana skoro da nije bilo nikakvih neželjenih reakcija ni na jednu vakcinu.“

Jadranka Đorđević pozvala je sve građane koji žele da se prijave za imunizaciju, a iz nekog razloga to ne mogu da učine sami, da kontaktiraju opštinski kol centar gde će od volontera dobiti sve neophodne informacije i pomoć.

Kako prenosi TV Pomoravlje, zaključno sa 24. februarom u Ćupriji je vakcinu protiv koronavirusa primilo 4 975 osoba, a vakcina se može primiti na dva imunizaciona punkta u Domu zdravlja i Opštoj bolnici.

VESTI GRADA ĆUPRIJA