PRVAK sveta biće iz Evrope!!!

06/07/2018

Fudbaleri Belgije eliminisali su Brazil i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva, gde ih čeka Francuska

sle dva dana pauze na Mundijalu u Rusiji, saznali smo ko će činiti prvi polufinalni par u samoj završnici šampionata. Biće to Francuska i Belgija, koje su posle današnjih trijumfa zakazale međusobni duel.

“Trikolori” su rezultatom 2:0 savladali Urugvaj i prvi obezbedili mesto među četiri najbolje ekipe sveta. Francuzi su poveli golom Varana, posle centaršuta Grizmana iz prekida, u 40. minutu. Asistent kod prvog gola zatresao je mrežu u 61. i tako postavio konačan rezultat. Tragičar meča bio je golman Urugvaja Muslera, koji je kod pogotka Grizmana imao loptu na rukama, ali je napravio kardinalnu grešku i poslao je u svoju mrežu.

Francuzima se u polufinalu ubrzo pridružila Belgija, koja je sa 2:1 pobedila Brazil. „Crveni đavoli“ su poveli autogolom Fernandinja u 13. minutu, a potom u 21. duplirali vođstvo majstorijom De Brujnea. Brazil je u drugom poluvremenu prikazao znatno bolju igru, konstantno pretio golu Kurtoe, ali je uspeo da dođe samo do utešnog gola. Strelac je bio Augusto u 76. minutu.

U subotu ćemo saznati ko će se naći u drugom polufinalu, ali već sada je jedno sigurno – šampion sveta biće ekipa sa evropskog kontinenta, s obzirom na to da će se u preostala dva četvrtfinalna meča sastati Rusija i Hrvatska, odnosno Švedska i Engleska.

SPORT