NOVAK se osvetio se Karenju Busti za jedini poraz ove sezone !!!

06/10/2020

Osvetio se Karenju Busti za jedini poraz ove sezone. Novak Đoković je uspeo da se plasira u polufinale Rolan Garosa pošto je savladao Pabla Karenja Bustu iz Španije rezultatom 4:6, 6:2, 6:3 i 6:4.


Veoma loš prvi set Novaka Đokovića. Nije dobro servirao, prvi servis je bio samo na 40%, a imao je problema i sa povredom ruke i vrata.

Da nije dobro ušao u meč govori i veliki broj neiznuđenih grešaka, pa je imao Novak i brejk zaostatka koji je kasnije uspeo da stigne i izjednači na 4:4.

Ipak, Karenjo-Busta furiozno završava prvi set, poveo je sa 1:0 i Novak je bio u očiglednom problemu,prenosi portal sportske.net

Drugi set je doneo daleko bolji servis Novaka Đokovića. Sa druge strane, Karenjo-Busta nije bio u elementu, a Srbin je dobro reagovao i na brejk-lopte sa kojima se susretao, a bilo ih je tri.

Uglavnom, dobio je set za 38 minuta, dobio je i na iskustvo i spreman je dočekao treći set.


Nije bilo tako lako u trećem setu kako rezultat govori, Novak je ponovo slabije servirao, ali je poveo sa 3:0. Karenjo-Busta je stigao na 3:3, ali nakon toga Novak ponovo koristi svoje iskustvo i rešava set u svoju korist. Podatak da Karenjo-Busta nije osvojio niti jedan poen na drugi servis govori o njegovoj nemoći pred kraj seta.

Četvrti set nije počeo kako smo očekivali, Španac je dobio treći gem koji je trajao prilično, Novak je propustio u njemu četiri brejk lopte.

Niko nije toliko grešio, a Novak je imao šansu i u petom gemu da napravi brejk, ali ni tu šansu nije iskoristio. Ipak, jeste u sedmom gemu četvrtog seta, odigrao je fantastično najbolji igrač planete, ali je i Karenjo-Busta propustio neverovatnu šansu na mreži i poklonio poen Đokoviću koji je tada poveo sa 4:3, nakon toga spasio tri brejk lopte i poveo sa 5:3.

Dovoljno za pobedu, ispostaviće se, i meč sa Cicipasom u polufinalu.

SPORT