I pored slabih igara prvi na tabeli-Barselona opet nije pobedila!!!

  • Izvor: sportske.net

30/09/2018

Mediji kao i obično žure sa presudama, ali u Barseloni baš ništa ne funkcioniše. Najsmešnije od svega što su i pored slabih igara prvi na tabeli..

Barselona opet nije pobedila, čini se da su prosuli previše bodova, ali ohrabrenje je to da i rivali takođe ne pobeđuju, pa je Barsa i dalje prva, iako ima mnogo prostora za kritiku.

Ovo su glavni, po tvrđenju španskih medija:

1. Odbrana je očajna, primili su osam golova, a da nije Ter Štegena bilo bi još gore. Podsetimo prošle godine su primili u prvom delu sezone, odnosno jesenjem delu šampionata, u 19 utakmica samo 9 golova. I najgore od svega, oni nisu igrali sa glavnim rivalima, imali su lakši raspored od Atletika i Reala.

2. Ne može se bez Besija. Kada ne igra, Barsa nije nadmoćna, do njegovog ulaska sinoć, Baski su dominirali. Bez njega, Katalonci su prosečna ekipa, surova je ocena lista „AS“.

3.Promašeni transferi o kojima smo pisali su izgleda sada već činjenica. Vidal nije doneo ništa, Lengle takođe, sada se povredio Umtiti, pa tek sledi zebnja. Malkom nije ni na mapi, a Artur je daleko od toga da donese nešto ozbiljnije

4. Rezerve su uplašene i to se vidi na svakom meču, pisali smo o tome, kada Valverde primeni sistem rotacije koji i dalje brani kao neophodan, tim je u nevolji.

5. Liga šampiona koja je opsesija nakon Realovih silnih uspeha je i dodatni pritisak na tim, čini se da to nisu sposobni da iznesu. Grupa u kojoj je Barselona nije jednostavna, pa se čini da neće moči da odmaraju igrače, što će dodatno iscrpeti startere.

Kada na sve dodate institucionalnu krizu, sve što se dešavalo na političkom planu, činjenicu da neki igrači poput Pikea zapostavljaju fudbal zbog drugih projekata, da je Suarez čini se prošao najbolje dane, da zamene za Inijestu nema, ostaje mnogo razloga za brigu, a mnogi smatraju da je ovo najgora Barselona u deceniji.

Da li je baš tako, videćemo u nastavku sezone…

SPORT