Za dve nedelje izložbu “Kontinuitet u umetničkom stvaralaštvu Milana Konjovića” videlo je više od 600 posetilaca !!!

  • Izvor: TV POMORAVLJE

29/10/2020

Ćuprija- Za dve nedelje izložbu “Kontinuitet u umetničkom stvaralaštvu Milana Konjovića” videlo je više od 600 posetilaca, što je zadovoljavajući broj ako se uzme u obzir aktuelna epidemiološka situacija – kaže Novak Novaković, direktor Muzeja “Horeum Margi-Ravno”. Izložba je obuhvatila izbor od 20 slika koje su deo bogatog slikarskog opusa ovog priznatog umetnika, koji je iza sebe ostavio preko šest hiljada dela.


Foto: TV Pomoravlje

Epidemija je pred ustanove kulture postavila nove izazove, a ćuprijski muzej uspeo je da svoje programske aktivnosti prilagodi novim okolnostima – objašnjava Novak Novaković.

„Mi smo se trudili da i pored nezavidnih uslova za rad kulturnih institucija priredimo ovu izložbu u skladu sa preporukama, i mogu vam reći da ni zaposlenima ni posetiocima nije bilo nimalo teško da ispoštuju sve preventivne mere. Tako smo uspeli u nameri da budemo odgovorni i da istovremeno uživamo u vrhunskoj umetnosti.

Jedna od najatraktivnijih manifestacija u našem kalendaru svakako je “Noć muzeja”, koja se obično održava u maju. Ove godine je iz poznatih razloga odložena za drugu nedelju novembra, uz napomenu da se može desiti da je zbog kovida-19 na kraju i ne bude – ističe direktor gradskog muzeja.“


“Noć muzeja” zapravo je finale Nedelje muzeja, tokom koje tradicionalno održavamo arheološke i umetničke radionice za decu školskog uzrasta. Plan je da ih, ako vremenski uslovi budu pogodni, održimo na otvorenom, ali ako Krizni štab zatvori muzeje održaćemo ih onlajn. Za samu “Noć muzeja” priredićemo desetu Kolektivnu izložbu Zavičajnog kluba likovnih umetnika Ćuprije i mislim da će to biti pun pogodak.“

Prema rečima direktora Novakovića, godišnja izložba radova ćuprijskih umetnika zasigurno će naći svoje mesto u galerijskom prostoru muzeja bez obzira na tok epidemije, prenosi portal TV Pomoravlje.

Ukoliko zbog restriktivnih mera ne bude moguće zvanično otvaranje sa publikom, postavku će svakako biti moguće pogledati uz poštovanje svih propisanih mera zaštite od širenja koronavirusa.

KULTURA VESTI GRADA ĆUPRIJA