25/02/2018
Potrebno je:
- oko 1 kg brašna
- 3 dl mleka
- 1 kašika soli
- 2 dl jogurta
- 1 jaje
- 1 kvasac
- 1 kašika šećera
- 2 kašike masti
style=“text-align: center;“>foto Marina Miloradović Erić
Ostalo:
- 250gr margarina
- 1 jaje
-
Priprema Zamesiti testo i ostaviti da se odmara 30 minuta. Podeliti na 7-8 obgica. Svaku obgicu razvući i narendati margarin.
Ređati jedno testo preko drugog. Ostaviti još 15 minuta da odstoji. Razvući testo u krug na pola cm debljine i podeliti na 32 trougla. Svaki deo još malo razvući i urolati, ostaviti da odstoji još 30 minuta na toplom. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 220 stepeni dok ne porumene.
Mala sugestija- da se ukupna količina testa podeli na 4 dela, od svakog formiraju 4-5 loptice i dalje po receptu!!! Obavezno premazati žumancem i malo margarina odozgo, fil po želji… Prijatno !!!