Opština Čajetina i TO Zlatibor na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu!!!

  • Izvor/foto : Opština Čajetina/ Ljubica Sokić

25/02/2018

Čajetina, 23.2.2018 – Turistička organizacija Zlatibor, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, akcenat je stavila na promociju sportskog turizma i predstavljanje predstojeće letnje sezone a sve posetioce štanda TO Zlatibora očekuju zanimljivi noviteti i informacije o sadržajima kojima će „zlatna planina“ i dalje držati svoje mesto u vrhu turizma Srbije. U narednom periodu, opština Čajetina posebno planira ulaganje u infrastrukturu kako bi što više upotpunila turističku ponudu na Zlatiboru.

trong>Prema rečima zamenika predsednika opštine Čajetina Arsena Đurića, ulagaće se u pešačke i biciklističke staze, nove parkovske površine a za goste Zlatibora svakodnevno će biti organizovani izleti do obližnjih lokaliteta. Ove godine je planiran završetak i puštanje u rad našeg najznačajnijeg infrastrukturnog projekta “Gold gondole“ od centra Zlatibora do vrha ski centra Tornik – kaže Đurić i dodaje da će porast broja domaćih i inostranih turista, od kojih ih je najviše iz bivših jugoslovenskih republika ali i iz Kine, Rusije, Nemačke i Holandije, zavisti od stavljanja u funkciju aerodroma „Ponikve“, čiji bi značaj osetio čitav Zlatiborski okrug.

Na ovogodišnjem sajmu turizma, želimo da stavimo akcenat na promociju sportskog turizma na Zlatiboru i da predstavimo letnju turističku ponudu, zbog čega nam je posebno drago što je zajedno sa nama došao veliki broj hotelijera tako da svi zainteresovani posetioci mogu na jednom mestu da se upoznaju sa kompletnom ponudom, cenama i prednostima ranije rezervacije smeštaja za predstojeću letnju sezonu na Zlatiboru – izjavio je Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Prošla godina bila jedna od najuspešnijiih za Zlatibor i shodno tom imidžu počeli smo uspešno i 2018. godinu, što potvrđuje i podatak da je tokom zimskog raspusta zabeležen povećan broj gostiju – kaže Živanović i dodaje da Zlatibor najviše posećuju porodice sa malom decom, zato su među top ponudama za predstojeću letnju sezonu zabavni parkovi “Avantura park“ i “Dino park“ koji su ove zime prilagodili svoje kapacitete zimskom turizmu i ponudili škole skijajnja, dok će tokom leta biti još atraktivniji i privlačniji turistima.

Svim posetiocima sajma omogućili smo da virtuelno prođu kompletnu trasu buduće gondole na Zlatiboru, tokom koje će moći da vide kako će izgledati realna vožnja sa pogledom na ceo Zlatibor, od centra, preko međustanice kod Ribničkog jezera do vrha na Torniku – izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola“.
Putovanje virtuelnom turom traje dva i po minuta, dok će stvarna vožnja trajati nekih 25 minuta. Verujem da ćemo gondolu, kompletno finansiranu iz sredstava opštine Čajetina, završiti i pustiti u rad do kraja ove godine i da će turisti na novi način moći da dožive planinu Zlatibor – zaključuje Bojana Božanić.

NAJNOVIJE VESTI

SRBIJA GRADOVI