MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

Folklorni ansambl veterana iz Jagodine ,,Srpsko narodno kolo“ osvojio je prvo mesto na Međunarodnom takmičenju folklora u Trebinju

Folklorni ansambl veterana iz Jagodine ,,Srpsko narodno kolo“ osvojio je prvo mesto i Zlatnu statuu Jovana Dučića 29. juna na Međunarodnom takmičenju folklora u Trebinju koje se u gradu na Trebišnjici održava šesti put.

U kategoriji preko davdeset kulturno-umetničkih društava koji su dva dana na letnjoj pozornici pod platanima prikazivali najlepše igre i koreografije iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i drugih zemelja regiona, jagodinski veterani, pod umetničkim rukovodstvom Mome Malinića, odneli su pobedu ,,Svadbenim igrama iz Vladičinog Hana“ u koreografiji Dalibora Zdravkovića. 

Obradu svadbenog običaja postavio je Dragiša Stojanović, koreograf iz Vladičinog Hana dok je muzički aranžman potpisao je Miroslav Isajlović.

Kulturni centar Jagodine sa ponosom ističe da su deo ovog ansambla i zaposleni u ovoj ustanovi Zorica Stojinović, Dejan Jakovljević i Dušica Marković. 

Takođe, se zahvaljuju i direktoru Kulturnog centra Nebojši Petroviću na logističkoj pomoći tokom priprema za ovo takmičenje.

PRETHODNE VESTI

SLADJA ALLEGRO –  NE DAM TE