MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

NOVI PRENOSNI APARAT ZA ULTRAZVUČNE PREGLEDE U DOMU ZDRAVLjA DESPOTOVAC!!!

  • Izvor, foto : Dom zdravlja Despotovac
Broj pregleda: 321

Despotovac-Kao što je direktor Doma zdravlja Dejan Milošević i najavio u razgovoru za TV Resavu, u ustanovu je stigao novi prenosni aparat za ultrazvučnu dijagnostiku. 

Uz stručnu podršku Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Lokalne samouprave Despotovac aplicirano je projektom Kabinetu ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Prof. dr Slavica Đukić Dejanović zajedno sa opštinama Ćuprija, Rekovac i Batočina koje su takođe dobile ovaj aparat.

Vrednost dobijenog aparata je preko 20.000 evra, a može se koristiti u ustanovi ali i na terenu jer mu za rad nije potrebna električna energija već poseduje bateriju.

Ovim aparatom se mogu obavljati sve vrste pregleda jer poseduje tri ultrazvučne sonde: linearnu, konveksnu i vaginalnu. Za nepokretne i teško poktretne pacijente moguće je obaviti pregled u stanu bolesnika.

Menadžment ustanove planira da uskoro pokrene stalnu akciju ultrazvučnih pregleda ovim aparatom na terenu, tačnije u svim selima opštine Despotovac koristeći prostorije ambulanti i medicinskih punktova. Raspored ovih pregleda biće uskoro objavljen putem sredstava javnog informisanja i preko internet prezentacije ustanove. Dom zdravlja je takođe nabavio i prenosni spirometar kojim se meri kapacitet pluća.

PRETHODNE VESTI

PRATITE NAŠU FACEBOOK STRANU >KLIK NA SVIDA MI SEHVALA