MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

DANI KULTURNE BAŠTINE U SENjSKOM RUDNIKU

U četvrtak 26. septembra 2019. godine, u Muzeju ugljarstva u Senjskom Rudniku, u okviru manifestacije „Dani kulturne baštine“ priređen je prigodan program sa temom „Kulturni identitet stanovnika Senjskog Rudnika – šarena trpeza naših predaka“.

Treću godinu za redom ova manifestacija se obeležava u Muzeju ugljarstva, a u okviru glavne teme manifestacije, „Kultura i zabava“, domaćini su izabrali da učestvuju sa lokalnom temom koja se tiče stanovnika upravo ovog malog mesta.

„Razlog zbog kog smo izabrali ovu temu je upravo karakteristika Senjskog Rudnika, kao i većine tih malih rudarskih mesta, ta mešovita struktura stanovnika gde su ljudi tokom godina dolazili iz različitih delova države a i Evrope. Upravo ove različitosti se ogledaju i kroz pripremu hrane, koju smo mi hteli da prikažemo ovde kroz stare recepte a i izmene istih koje su tokom vremena uvedene“, rekla je Danijela Trajkovska, upravnica muzeja.

“Dani kulturne baštine” se obeležavaju treći put za redom u Muzeju ugljarstva, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

PRETHODNE VESTI

SLADJA ALLEGRO –  NE DAM TE