Partizan definitivno može do Lige Evrope- Remi u Humskoj!!!

23/08/2018

Solidna igra Partizana, ali stekao se utisak da je Bešiktaš mogao i da se pobedi večeras.

Neizvesno u Beogradu, na kraju bez pobednika u duelu Partizana i Bešiktaša u okviru prve utakmice plej-ofa za Ligu Evrope, bilo je 1:1 (1:1).

Fudbaleri Partizana su bili nešto agilniji nakon početnog opipavanja snaga, videli su svoju šansu da prođu do gola Bešiktaša. Prvu šansu za crno-bele na večerašnjem meču videli smo kada je Zdjelar pokušao iz voleja, njegov udarac koji je išao pravo uz stativu zaustavio je Pepe.

Usledio je taj 14. minut, tada je Pantić dobro povukao, dodao do Zakarića na desnoj strani, a pridošlica u Partizan je ponovo pokazao da mu prijaju utakmice u Evropi. Poslao je loptu u kazneni prostor, pravo na glavu Gomešu koji pogađa za 1:0!

Nije mnogo potrajala radost navijača Partizana, svega jedan minut. Bešiktaš je odmah pretio preko Kvarežme po desnoj strani, portugalski internacionalac je sjajno uputio centaršut ka Arslanu koji je bio potpuno sam na petercu i nije imao težak posao da savlada Stojkovića.

Velika greška odbrane crno-belih je ostavila traga, Bešiktaš je u narednim minutima pretio i video je svoju šansu, ali na sreću ekipe Zorana Mirkovića promene rezultata nije bilo.

Arslan je imao još jednu šansu kada je šutirao pored gola, a Partizan se probudio tek u 37. minutu kada je Zakarić pripretio sa distance.

Samo minut kasnije Larin je imao dobru šansu kada je glavom poslao loptu pored gola golmana Stojkovića, a i Miletić je umalo postigao autogol nakon jednog centaršuta sa desne strane.

Imao je Partizan još jednu šansu i to preko Gomeša koji je dobro uspeo da se izbori za šut, ali je odlično odbranio Zengin.

U nastavku sjajan početak Partizana, imali su totalnu terensku inicijativu u prvih 10 minuta i prava je šteta što nisu uspeli da postignu gol. Desni bek na ovom meču Miletić je šutirao loše u 47. minutu, da bi potom levi bek Nemanja Miletić šutirao loše nakon dobre akcije njega i Pantića par minuta kasnije. Imao je Zakarić jedan sjajan prodor i šut koji je prošao malo pored gola, a onda je i Valijente šutirao nakon centaršuta sa leve strane, ali promene rezultata nije bilo.

Tek u 62. minutu Bešiktaš preti, Erkin je iskoristio veliku grešku odbrane Partizana, ali nije postigao gol na veliku sreću.

Utihnulo je nakon toga, kao da su se i jedni i drugi umorili i kao da su bili zadovoljni ovim rezultatom koji je bio na snazi.

 

Veoma opasno je bilo u 81. minutu nakon kornera za Bešiktaš, Arslan je pobegao odbrani i dobio loptu na prvoj stativi, ali je poslao loptu pored gola.

Falila je snaga, kao i koncentracija do kraja utakmice i jednima i drugima, rezultat je apsolutno aktivan i za jedne i druge i odluka pada u Istanbulu za sedam dana.

Partizan definitivno može do Lige Evrope.

 

SPORT