Mesi svojim jubilarnim, 100. golom u Ligi šampiona protutnjao kroz Čelzi !!

15/03/2018

Predvođena maestralnim Leom Mesijem, Barsa juce nije dozvolila bilo kakvu neizvesnost protiv Čelsija.

Foto: pixabay-illustracija

Poslednji četvrfinalista Lige šampiona ove sezone je ekipa Barselone, koja je posle 1:1 u Londonu, večeras na “Kamp Nou“ savladala Čelsi sa ubedljivih 3:0.

Tek koji sekund posle isteka drugog minuta igre, Barselona je uspela da nađe put do mreže “Plavaca“. Sve je krenulo od Inijeste koji je delovao na levoj strani terena, potom Buskets prebacuje težište igre na suprotnu stranu, gde je Mesi protutnjao kroz kazneni prostor, a posle asistencije Suareza šalje loptu kroz noge Kurtoi iskosa sa desne strane – 1:0!

Uzvratio je Vilijan nešto kasnije, udarcem sa dvadesetak metara, Ter Štegen odbranio, ali Barsa je i dalje držala konce igre u svojim rukama i već u 20. minutu Kurtoa je ponovo savladan.

Mesi je uzeo loptu Farbregasu, potom sa leve strane asistiraoOsmanu Dembeleu na suprotnu, a mladi fudbaler postiže svoj prvi gol ove sezone – 2:0.

Kao da su se gosti tek tada probudili, shvativši da nemaju šta da izgube, pa je finiš prvog poluvremena bio obeležen sa par njihovih dobrih prilika.

Igrao se 37. minut, sjajna šansa za Markosa Alonsa, Ter Štegen je odbranio, a u nastavku akcije Kante i Fabregas su zasmetali jedan drugom, pa je i druga velika prilika u ovom napadu propala, što je prilično razbesnelo Antonija Konteas, koji je u tim trenucima nervozno reagovao na klupi “Plavaca“.

A ono što je još više isfrustriralo i Kontea i navijače Čelsija, bila je i stativa posle slobodnog udarca Markosa Alonsa u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Ostalo je 2:0 za Barsu.

I uvodni minuti drugog poluvremena protekli su u znaku gostiju. U 49. minutu Vilijan je lepo proigrao Alonsa koji je imao otvoren put ka Ter Štegenu, Pike ga je rukom zakačio s leđa, a napadač Čelsija pada u kaznenom prostoru Barse. Tražili su gosti jedanaesterac, ali se sudija Damir Sklomina nije oglasio.

A onda, u 63. minutu Leo Mesi rešava sve dileme oko pobednika, svojim jubilarnim, 100. golom u Ligi šampiona. Ponovo je loptu poslao kroz noge Kurtoi, ovoga puta iskosa sa leve strane – 3:0.

U finišu meča, Ridiger je mogao da postigne počasni gol za Čelsi, ali je prečka bila saveznik domaćih – ostalo je 3:0, Barsa je u četvrtfinalu.

Sada već počinje euforija oko žreba četvrtfinalnih parova,

Barselona: Ter Štegen – Roberto, Pike, Umtiti, Alba – Dembele (Vidal od 67.), Rakitić, Buskets (Andre Gomes od 61.), Inijesta (Paulinjo od 56.) – Mesi, Suarez.

Čelsi: Kurtoa – Aspilikueta, Kristensen, Ridiger – Mozes (Zapakosta od 67.), Fabregas, Kante, Alonso – Vilijan, Žiru (Morata od 67.), Azar (Pedro od 82.).

SPORT