RECEPT DANA- MINI Lemon cheesecakes!!!

 

  • Izvor:Kreativ Mali Krcimir

04/11/2017

U formu za mafine, bez korpica, stavi se na dno po kašika mlevenog ( petit ber npr.) keksa.

itiskati mleveni keks u kalupu sa nekom časom ili drugim predmetom odgovarajuće veličine, da se zbije dobro. U posudi za mućenje umutiti 220g svežeg sira( poput Filadelfije) sa 170g šećera. Dodati jedno po jedno od 2 jaja, kao i kašikicu vanila paste. Mutiti dok se ne dobije prozračna masa, par minuta. Napuniti smesom kalupe za mafine preko keksa, 3/4 visine, pa peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 175*C 12-15 minuta.

Kad je pečeno, ugasiti rernu, ne vaditi kalup, već odškrinuti rernu i tako otvoreno ostaviti 5 minuta. Izvaditi i pustiti da se ohladi. Pažljivo izvaditi iz kalupa kada se sasvim prohladilo i na svaki staviti po kašikicu lemon curda i ukrasiti slatkom pavlakom umućenom sa šećerom.

P.S. Lemon Curd  je krema sa limunom: umute se 3 jaja, 150ml soka od limuna, ribana korica od 4 limuna, 150g šećera i 1 kašikica gustina. Stavi se na srednju vatru da se ukuva- NE SME PROKUVATI- 5-10 minuta dok se krema ne zgusne. Skloniti sa vatre, pokriti plastičnom folijom 5 minuta i zatim umešati 80g putera i mešati dok se ne sjedini. Potpuno ohladiti u frižideru i tek onda premazivati cheesecake kolačiće.

PRIJATNO!!!


[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

RECEPT DANA