MENUMENU

NAJNOVIJE VESTI

RECEPT DANA-Jagnjetina u pavlaci !!!

Broj pregleda: 116

Jagnjetina u pavlaci, sastojci:

  • 2 kg jagnjetine od buta
  • 700 grama oljuštenog krompira
  • 200 grama suve slanine
  • 100 grama maslaca
  • 300 grama neutralne pavlake za kuvanje
  • grančica ruzmarina
  • 2 kašičice soli
  • bibera po ukusu

Jagnjetina u pavlaci, priprema:

  • Glinenu šerpu namazati maslacem, na dno šerpe poredjati, malo posoljen na kolutove isečen krompir.
  • Preko krompira poredjati isečenu suvu slaninu i dodati iskidane listiće ruzmarina. Prekriti šerpu folijom i staviti u rernu da se peče na temperaturi od 200 stepeni 1/2 sata.
  • Za to vreme svežu jagnjetinu iseći na krupnije komade, staviti je u veću šerpu, dodati 5 dl vode soli po ukusu i malo bibera. Poklopiti šerpu i staviti na vatru da se dinsta.
  • Kada krompir i meso omekšaju, izvaditi šerpu iz rerne. Preko krompira poredjati kuvanu jagnjetinu. Preliti sokom od kuvane jagnjetine, ponovo prekriti folijom i staviti u rernu da se krčka još 1/2 sata.
  • Umutiti pavlaku i njome preliti jagnjetinu, ponovo vratiti u rernu, bez folije i pustiti da se zapeče i dobije lepu rumenu boju.
  • Sačekati da se malo prohladi i služiti uz salatu po želji.
  • Da vam ne pričam kakvog je ukusa, ne može se dočarati, morate napraviti ovo izvanredno jelo i osetiti njegov ukus.

KADA BRAT OTPEVA  BRATOVU PESMU-„MAJKO“(Cover) HOPA CUPA BEND>>PLAY