Nesvakidašnje-Krmenadle sa sosom od višanja!!!

 

Nesvakidašnje-Krmenadle sa sosom od višanja!!!

  • Izvor:Alo.rs

1. јула 2017.

Nesvakidašnje, ali sjajno i ukusno.

to: ilustracija-pixabay

Potrebno je:

4 krmenadle
300 g višanja
komadić putera
2 kašike brašna
so
šećer

Priprema:

Krmenadle operite, osušite i začinite po ukusu, prelijte sa nekoliko kašika maslinovog ulja, pa ostavite da odstoje pola sata. S vremena na vreme ih okrećite, da se podjednako mariniraju. Nakon toga uvaljajte meso u brašno i složite u vatrostalnu posudu, podlijte šoljicom tople vode, prekrijte folijom i pecite da meso lepo omekša. Pred kraj sklonite foliju, da se uhvati korica. Za sos od višanja rastopite puter, pa dodajte dve kašike brašna i pržite koliko da brašno promeni boju. Dodajte sok od višanja, smanjite vatru, kuvajte, a posle nekoliko minuta dodajte i očišćene višnje. Krčkajte na tihoj vatri dok voće ne omekša, a sos dobije željenu gustinu. Posećerite i posolite po ukusu. Višnje ostavite cele ili ih ispasirajte štapnim mikserom. Na zagrejan tanjir stavite nekoliko kašika sosa od višanja, krmenadlu, prelijte sa još sosa i dodajte pirinač kao prilog. Poslužite toplo, uz salatu po izboru.


[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

RECEPT DANA