Opština Topola porodici Milošević iz Božurnje uručila novčanu čestitku za prvu rođenu bebu u opštini u 2021. godini !!!

  • Autor: Dragana Marinković

26/01/2021

Topola- Danas je u prostorijama Opštine Topola zamenica predsednika opštine Danijela Đokić Pantić porodici Milošević iz Božurnje uručila novčanu čestitku za Dunju, prvorođenu bebu na teritoriji opštine Topola u ovoj godini. Dunja je rođena u Kragujevcu 12. januara.Iznos novčane čestitke je 100 000 dinara.


Foto: Opstina Topola

Mami Ivani i ocu Mihaelu ovo je treće dete.Zanimljivo je i to da je Dunja prvo žensko dete u porodici Milošević posle pedeset godina.Povodom ove novčane čestitke kontaktirali smo Ivanu Milošević, Dunjinu mamu:„Mi imamo dva sina, Davida od dvanaest godina i Luku od sedam godina. Želeli smo devojčicu i ona nam se rodila 12. januara 2021. godine.Zove se Dunja i rođena je sa 3,89 kg.Nismo ovo očekivali, ja sam još uvek u šoku. Muž radi na neodređeno a ja nisam nigde radila jer posla nema a po struci sam trgovac.Mnogo se zahvaljujem predsedniku opštine, zamenici predsednika Danijeli i Jasni Miljkovic iz finansija. Ne mogu da opišem ovaj osećaj.Od države nismo nikada ništa dobili, nemamo ni dečji dodatak za treće dete. Tako da Opštini Topola hvala od srca!“ 

Kako se navodi na sajtu opštine, opština Topola će u cilju ohrabrenja roditeljstva i podizanja nataliteta u budžetskoj 2021. godini izdvojiti novčana sredstva za dopunske roditeljske dodatke za prvorođenu decu. Odluku o dodeli novčane čestitke za prvorođenu bebu u 2021. godini donelo je Veće opštine Topola na sednici održanoj 22. januara. 

Novčani iznos je u visini od 100 000 dinara.Pravo na novčanu čestitku ostvaruje majka prvorođene bebe. Uslovi su da roditelji bebe imaju prebivalište na teritoriji opštine Topola i da je novorođenčetu prijavljeno prebivalište na području opštine Topola.

VESTI GRADA TOPOLA