DRUGI SVILAJNAČKI KONJIČKI SABOR !!!

  • Izvor: O.Svilajnac

20/09/2019

Svilajnac- Juče je održan drugi po redu Svilajnački konjički sabor, na kome je bilo više od 100 učesnika iz cele Srbije, od Bačke Topole na severu do Vranja na jugu. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, otvorio je sabor i nakon toga najavio izgradnju gradskog hipodroma:

trong>„Pokrenuli smo proces što se tiče izgradnje hipodroma i očekujem da kroz par godina na održavanju ove manifestacije nećemo biti na ovom terenu, već na pravom gradskom hipodromu u vlasništvu Opštine Svilajnac, koji će koristiti konjički klub „Mara“ iz Svilajnca.

 Zahvaljujući tome, učenici Poljoprivedno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac“ će imati privilegiju da uče na najboljim konjima u zemlji i sva deca će moći da nauče da se bave jahanjem.“


reklama 44 (1140 x 140)
reklama 33 (1140 x 140)

Ocenjivanje na ovoj manifestaciji je pripalo ENDURANCE žiriju, koji su činili Dušan Gluvić, Nebojša Popović  i Dušan Stojanović, kao i žiriju za fijakerijadu i ocenjivanje grla, u čijem sastavu su bili Siniša Zlatanović, Dušan Stojanović, Nebojša Zlatanović, Nemanja Pavlović i Zoran Vuletić. Najboljim učesnicima su uručeni pehari i priznanja.

Drugi Svilajnački konjički sabor je u organizaciji Konjičkog kluba „Mara“ iz Svilajnca, a pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac.

VESTI GRADA SVILAJNAC