U Čačku će biti organizovan Seminar o voćarstvu !!!

  • Autor: Ljubica Sokić

22/09/2018

[views]

ČAČAK – U okviru saradnje Instituta za voćarstvo i grada Čačka dvadeset četvrtog septembra tekuće godine biće organizovan Seminar o ovoj oblasti iz poljoprivrede u velikoj sali ove ustanove sa početkom u deset časova, izjavio je dr Aleksandar Leposavić.

trong>O značaju i prednosti gajenja maline govoriće on. Nakon seminara će, navodi dalje, uslediti i praktična radionica vezana za tretmane svih voćnih vrsta značajnih za čačanski kraj, pogotovo rezidbe, koja će uslediti kada su u pitanju jabučasto i koštičavo voće.

Takođe, razgovaraćemo o stanju u poljoprivredi i problemima koje bi trebalo da razrešimo. Jedan od ciljeva ovog Seminara je doprinos unapređenju uslova za razvoj voćarstva i povećanju prinosa u voćarskoj proizvodnji uz zaštitu životne sredine i poštovanje održivosti“, kaže dr Leposavić.

Prema njegovim rečima, ovaj skup će, zapravo, biti jedna od mera podrške sprovođenja poljoprivredne politike na teritoriji grada na Moravi.

„Nadam se da će biti veliki odziv svih zainteresovanih lica, a o značajima i prednostiima gajenja jabuke govoriće dr Milan Lukić, kajsije dr Nebojša Milošević, šljive dr Ivana Glišić, trešnje i višnje dr Sanja Radičević, oraha dr Svetlana M. Paunović i kupine dr Žaklina Karaklajić“, precizirao je on i ponovio da će se nakon predavanja održati praktična radionica koja se odnosi na pravilnu zimsku rezidbu jabučastih i koštičavih voćnih vrsta koju će sprovesti dr Milan Lukić i dr Nebojša Milošević.

EKONOMIJA VESTI GRADA ČAČAK