Sećanje na našeg Milana Pantića!!!

11. јуна 2017.

Prošlo je tačno 16 godina od ubistva dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine. U nedelju komemoracija i uručenje priznanja za novinarsku hrabrost

ŠESNAESTA godišnjica ubistva Milana Pantića, dopisnika „Večernjih novosti“ iz Jagodine, biće obeležena u nedelju, komemoracijom i uručenjem nagrade za novinarsku hrabrost, ustanovljene u znak sećanja na našeg novinara, stradalog zbog svoje profesije. Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnji skup kolega, rodbine i prijatelja, obeležiće nada da će vinovnike zločina pravda uskoro stići, jer su, prema rečima predsednika Komisije za rasvetljavanje ubistava novinara Verana Matića, imena osumnjičenih i nalogodavaca dostavljena Višem tužilaštvu u Jagodini.

Pantićeva porodica, prijatelji, kolege iz „Novosti“, UNS i NUNS i novinari Pomoravskog okruga posetiće njegov grob u 11 sati, potom će položiti vence na spomen-ploču u zgradi u kojoj je stanovao i u kojoj je ubijen i na bistu na trgu koji nosi njegovo ime.

Viši tužilac u Jagodini Radoslav Vučković potvrdio je, u međuvremenu, da je dobio izveštaj Direkcije kriminalističke policije o radu na slučaju ubistva Pantića i da je „stavio zahtev za prikupljanje dodatnih obaveštenja“. Prema njegovim rečima, slučaj je u fazi istražnih radnji, odnosno pretkrivičnog postupka. Zbog toga je Komisija za rasvetljavanje ubistava novinara i pisala republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, jer je, prema Matićevoj oceni, „radna grupa dobila načelna uputstva tužioca iz Jagodine, što vodi u nova prolongiranja i neefikasan rad“.

Matić je, podsetimo, na prošlogodišnjem pomenu Pantiću ocenio da je „radna grupa, koja se veoma posvećeno bavi istraživanjem ubistva Milana Pantića i koja radi u pojačanom sastavu u odnosu na 2015, došla do konkretnijih saznanja“. On je tada konstatovao i da je pred istražnim organima ogroman posao, jer je obavljeno preko 2.000 poligrafskih ispitivanja i veliki broj saslušanja.

DOBITNIK – DRAGANA SOTIROVSKI

U PODNE će u prostorijama Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“ biti uručena nagrada „Milan Pantić“. Ovogodišnja dobitnica je dopisnica RTS iz Niša Dragani Sotirovski.

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

DRUŠTVO VESTI GRADA JAGODINA