Šampion Srbije i regionalne ABA lige angažovao je prvo pojačanje za narednu sezonu!!!

10. јуна 2017.

Šampion Srbije i regionalne ABA lige dogovorio je u subotu dvogodišnju saradnju sa australijancem Džonom Boldenom koji je u sezoni na izmaku nosio dres FMP Železnika.

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s angažovao je prvo pojačanje za narednu sezonu, potvrđeno je danas na zvaničnom sajtu regionalnog šampiona.

Dvogodišnji ugovor sa crveno-belima u subotu je potpisao Džona Bolden koji je u sezoni na izmaku branio boje FMP-a iz Železnika.

Bivši igrač koledža UCLA stigao je u Srbiju prethodnog leta i tada po dogovoru sa Zvezdom potpisao jednogodišnji ugovor sa FMP-om.


Bolden je tokom ove sezone potpuno zadovoljio odličnim igrama, bio je najbolji mladi igrač ABA lige i jedan od najzaslužnijih za plasman FMP-a u prvo finale nakon 14 godina.

Mladi Australijanac koji je 1996. godište, u ABA ligi je prosečno beležio 12,9 poena, 7,2 skoka i uz izvanredan šut za tri poena od čak 41.9 odsto. U Mozzart Super ligi Srbije Bolden je u proseku imao 12,1 poen uz 6,6 skokova.

Džona Bolden će odmah otputovati u Ameriku na pripreme za NBA draft i neće biti na raspolaganju Dušanu Alimpijeviću u finalnoj seriji Mozzart Super lige Srbije.  

SPORT