RIGOROZNE KONTROLE VOZAČA-Ko odbije testiranje biće platiće ogromnu kaznu!!!

 

  • Izvor: Alo.rs

10/11/2017

Kontrole će se vršiti specijalnim aparatom kojim se analizom pljuvačke za samo pet minuta može utvrditi prisustvo šest različitih psihoaktivnih supstanci

obraćajna policija će u narednim mesecima obavljati rigorozne kontrole vozača na upotrebu narkotika. Ta odluka je doneta nakon jednodnevnog testiranja u Kruševcu gde je čak 22 od 40 vozača bilo pozitivno na droge i tablete za smirenje.

Kontrole će se vršiti specijalnim aparatom kojim se, analizom pljuvačke , za samo pet minuta može utvrditi prisustvo šest različitih psihoaktivnih supstanci – kokaina, heroina, benzodijazepina, kanabisa, metamfetamina i amfitamina. Svaki vozač kome u organizmu nađu neku od ovih supstanci biće zadržan u policijskoj stanici 12 sati i dobiće kaznu od 15.000 do 30.000 dinara, kao i oduzimanje dozvole na šest meseci.

Ukoliko neko odbije testiranje biće kažnjen sa 100.000 do 120.000 dinara, 14 kaznenih poena i oduzimanjem dozvole na osam meseci ili zatvorom od 30 dana.

Pošto je testiranje na ove supstance prilično skupo i košta oko 25 evra, nisu kontrolisani svi vozači, pa su vršena povremena jednodnevna testiranja širom Srbije, ali i to je bilo dovoljno da se dobiju poražavajući rezultati. Nakon jednodnevnog testiranja u Kruševcu je čak 22 od 40 vozača bilo pozitivno na droge i tablete za smirenje.

– Koristićemo moderan aparat koji analizom pljuvačke za samo pet minuta može utvrditi prisustvo šest različitih psihoaktivnih supstanci – kokaina, heroina, benzodijazepina, kanabisa, metamfetamina i amfitamina. Svaki vozač kome u organizmu nađu neku od ovih supstanci može da očekuje nultu toleranciju od strane policije – rekli su iz Uprave policije za Informer.

– Vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci se nikome neće tolerisati i praštati, isto kao ni alkohol. Svaki vozač kome u organizmu nađu neku od ovih supstanci biće zadržan u policijskoj stanici 12 sati i dobiće kaznu od 15.000 do 30.000 dinara, kao i oduzimanje dozvole na šest meseci – dodali su iz Uprave.

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

DRUŠTVO