Kad si majstor, onda možeš sve!!

 

10/11/2017

Kad si majstor, onda možeš sve. Šta planira Murinjo?

Zlatan Ibrahimović nije igrao od aprila 2017. ali se oporavio i kako je Murinjo rekao, do kraja meseca bi trebalo da bude na raspolaganju ekipi, u tim se posle duže pauze vraća i Pol Pogba.

ogi se pitaju kako će Murinjo uklopiti Ibrahimovića, naime, Lukaku je centralni napadač i on ne može da igra ništa drugo. Teško je verovati da će Belgijanac na klupu, pa Portugalac sprema novu formaciju.

Ibrahimović neće biti najistureniji, praktično se seli u vezni red ili na poziciju polušpica. To nije igrao dugo, tačnije od početaka karijere u Juventusu kada je kod Kapela delovao iza Davida Trezegea.

Ali to je bilo 4-4-2, ovo je nešto drugo, Murinjo će probati da u 3-5-2, da Ibrahimovića stavi iza Lukakua, kako bi se vraća i organizovao igru, odnosno omogućavao Pogbi da ulazi iz drugog plana. U tom slučaju, mesto u timu gubi Mihtarijan.

Postoji i druga varijanta, sa četvoricom u poslednjoj liniji, 4-2-3-1, gde nema ni Erere, ni Mihtarijana, a Ibrahimović bi igrao praktično ofanzivnog veznog igrača, ispred Pogbe i Matića.

U tom slučaju, Rašford i Marsijal bi bili po bokovima, a levi bek umesto Ešlija Janga, koji igra u 3-5-2 bi bio Dejli Blind.

To bi izgledalo ovako, a da li Ibra može da igra na ovoj poziciji?

Majstor može svuda…

NAJNOVIJE VESTI

[crellyslider alias=“bannerfront300x600″]

SPORT