Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su srpskim funkcionerima ulaz u južnu pokrajinu!!!

  • Izvor: novosti.rs

26/03/2018

[views]

Reporter “Novosti” iz Kosovske Mitrovice potvrdio je da su specijalne jedinice kosovske policije ROSU ušle na sever pokrajine i da su, kako javlja reporter sa lica mesta, raspoređene u mestu Balaban, gde je skretanje za manastir Banjska, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Raška, prema administrativnom prelazu Jarinje.

rong>

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti, demantovao je navode medija.

On je istakao da je „u pitanju je interventna jedinica kosovske policije iz istog regiona, koja sprovodi ‘operativni plan’ u vezi sa zabranom dolaska srpskih zvaničnika danas na Kosovo i Metohiju.

Na pitanje o kakvom se operativnom planu radi, Hoti je rekao: „Operativni plan koji se tiče odluke da se ne odobri poseta zvaničnika srpske vlade“. 

Na pitanje o kojim se službenicima radi, Hoti kaže da je, prema njegovim informacijama, to tročlana delegacija zvaničnika, među njima i Marko Đurić. Hoti nije precizirao koja su druga dva zvaničnika.

Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su srpskim funkcionerima ulaz u južnu pokrajinu.

Posle zabrane izrečene direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću, generalnom sekretaru kabineta predsednika Srbije Nikoli Selakoviću i ministru Aleksandru Vulinu, i ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću nije dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. 

Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli, upozorio je da bez dozvole niko ne može da uđe na teritoriju južne pokrajine, te upozorio da će svako ko to pokuša – biti uhapšen.

„Za ulazak na Kosovo danas nikom nije dozvoljen, niti (Marku) Đuriću ni (Aleksandru) Vulin. Svako ko ulazi nezakonito na Kosovo biće uhapšen „, napisao je Pacoli na Tviteru.

Jetlir Ziberaj, šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova, rekao je ranije danas za Radio Slobodnu Evropu da je ministarstvo odbio zahtev za posetu direktora Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marka Đurića i generalnog sekretara predsednika Srbije, Nikoli Selakoviću, zbog njihovih izjava koje, kako je rekao, izazivaju napetost. 

DRUŠTVO