Članovi mlađeg omladinskog ansambla KUD-a „Svetozar Marković“ iz Medveđe predstavili su se jutros u emisiji „Žikina šarenica“!!!

  • Autor: Marko Mirković/Resavska reč

25/03/2018

[views]

Despotovac, Medvedja-Članovi mlađeg omladinskog ansambla KUD-a „Svetozar Marković“ iz Medveđe koje ove godine obeležava punih 70 godina postojanja predstavili su se jutros u emisiji „Žikina šarenica“, autora Živorada Nikolića, koja se emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom „Pink“.

style=“text-align: center;“>foto youtube printscreen

Medveđani su emisiju otvorili izvornim Vlaškim igrama, a zatvorili spletom Vlaških igara.

Gostovanje u emisiji bio je povod da se najavi obeležavanje 70 godina rada, ali i da se predstavi manifestacija „Ilindanski sabor“ koja će peti put ove godine, 4. avgusta biti održana u Medveđi.

Predstavnica ovog ansambla Aleksandra Stojanović, pozvala je sve koji nisu posetili i videli lepote Resavskog kraja, da svoj obilazak ovog prirodno i istorijski bogatog kraja započnu u Medveđi na Ilindanskom saboru.


Ansambl iz Medveđe za ovih sedam decenija ostvario je veliki broj nastupa i pobrao veliki broj nagrada i priznanja. Prošle godine dobio je i plaketu Opštine Despotovac, za doprinos kulturnom stvaralaštvu, a ono po čemu se izdvajaju jesu izvorna igra i originalna narodna nošnja predaka.

VESTI GRADA DESPOTOVAC