Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima!!!

  • Izvor: novosti.rs

07/01/2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima.

Na zvaničnom nalogu predsednika republike na Tviteru piše:

„Vaša Svetosti, Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, od srca čestitam praznike Hristovog rođenja i želim srećnu i blagoslovenu Novu 2018. godinu.“

edsednik Srbije je i noćas u ponoć takođe na toj društvenoj mreži objavio poruku i čestitao građanima praznik.

„Mir Božji – Hristos se rodi!“, napisao je Vučić nekoliko minuta posle ponoći.

U božićnoj čestitki koju je uputio u petak, predsednik Srbije je poručio:

„Neka nas rođenje Bogomladenca nadahne da osnažimo vrline mira, ljubavi i tolerancije i da dane praznika provedemo u miru, radosti, blagostanju i svakom dobru“.


[crellyslider alias=“dena_baner_700*140″]

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Božić patrijarhu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu i vernicima, koji ovaj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru, i istakao da praznik Hristovog rođenja uvek iznova podseća da su ljubav, poštovanje, zajedništvo i solidarnost temeljne vrednosti na kojima se gradi vera u opšti napredak.

„Dan Hristovog rođenja velika je radost za sve hrišćane koji nas uvek iznova podseća da su ljubav, poštovanje, zajedništvo i solidarnost temeljne vrednosti na kojima se gradi poverenje, vera i nada u bolje sutra i opšti napredak“, naveo je Dodik.

Uz tradicionalni pozdrav „Mir Božiji – Hristos se rodi!“, Dodik je svim pravoslavnim vernicima poželio da ovaj veliki praznik proslave u miru, dobrom zdravlju i sreći sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

DRUŠTVO