Na medjunarodnom onlajn takmičenju srednjoškolaca, naši mladi naučnici osvojili medalje !!!

  • Izvor: novosti.rs

13/11/2020

NA Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika- takmičenju istraživačkih radova društvenih nauka, naši srednjoškolci, polaznici Regionalnog centra za talente „Beograd 2“, su osvojili četiri medalje i dve specijalne nagrade.


trong>Iz oblasti istorije, zaltom se „okitila“, Andrea Šuković, učenica Četrnaeste beogradske gimnazije sa istraživačkim radom „Plešuća kuga“ (Strazbur, 1518). Srebro je pripalo Nikoli Miladinoviću, učeniku Četvrte beogradske gimnazije za rad „Vinćenco Tiberio“, otkrivač ranog penicilina“,

Bronzane medalje osvojili su Luka Vujadinović, učenik Pete beogradske gimnazije sa radaom „Tradicionalni marketing u digitalnoj eri za mala preduzeća“ iz oblasti ekonomije i Mara Raičković, učenica Osme beogradske gimnazije iz oblasti Psihologije sa radom „Tip ličnosti i odgovor na stres“.


Specijalnim priznanjima nagrađene su Nada Radaković, Gimnazija „Miloš Savković“ iz Aranđelovca i njen rad iz geografije – „Uticaj virusa „Kovid19″ na turistički promet u Bukovičkoj Banji“ i Iva Minić, učenica Četrnaeste beogradske gimnazije sa radom iz istorije „Jedinstveni srpski vinogradarski kraj cara Dušana moćnog“.

DRUŠTVO