KARAVAN “DUH MLADOSTI“ U MIONICI!!!

  • Autor: Ljubica Sokić

31/10/2017

MIONICA – Mionica je juče bila domaćin manifestacije Karavan “Duh mladosti“, koja je posvećena predstavljanju prednosti dualnog obrazovanja i ima za cilj da mlade i njihove roditelje upozna sa prednostima Nacionalnog modela dualnog obrazovanja, kao i da razreši sve nedoumice o ovom modelu

Manifestacija je održana u Osnovnoj školi “Milan Rakić“, a na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili direktorka Sektora za edukaciju Privredne komore Srbije (PKS) Mirjana Kovačević,  predsednik borda direktora organizacije “Duh mladosti“ („Spirit of  Youth” ) Miloš Obradović i predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković koji je i otvorio Karavan. 


Ovom prilikom održana je i panel diskusija na temu dualnog i preduzetničkog obrazovanja na kojoj su učestvovali direktorka Sektora za edukaciju PKS Mirjana Kovačević, predstavnici lokalne samouprave, ovdašnjih osnovnih i srednje škole i mionički privrednici. Direktorka Sektora za edukaciju PKS je na panel diskusiji istakla je da se dualno obrazovanje sa uspehom može realizovati samo u kvalitetnoj saradnji škola, privrede i lokalne samouprave i pohvalila opredeljenje Srednje škole Mionica da se među prvim stručnim školama u Srbiji uključi u sistem dualnog obrazovanja na smerovima za buduće konobare i kuvare.Naš zadatak jeste da vidimo kako što više da poboljšamo naše obrazovanje, kako što pre da zaposlimo mlade koji se školuju u opštini Mionica. Iz dana u dan se trudimo da pospešimo sve ovo i rezultat toga je da smo za dve godine zaposlili preko 40 procenata naših sugrađana sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – izjavio je Janković.Veliku pažnju privukla je i “Zgib zona“, zanimljiva akcija Radija S koja se u okviru Karavana odvijala u školskoj sali. Na kraju akcije će grad koji uradi najviše zgibova biti nagrađen renoviranjem dečijeg parka ili sportskog igrališta po želji. Učešće su uzele sve generacije, a Mioničani su “sakupili“ ukupno 11.147 zgibova. 

DRUŠTVO SRBIJA GRADOVI