Evo dokaza da plavci ne pišu samo kazne-Humani policajci iz Kragujevca prevezli devojku u Beograd na transplataciju bubrega

  • Izvor: PU Kg

23/01/2018

Međusobni pogledi saobraćajnih policajaca Nenada Matića, Dušana Rašića i zamenika načelnika Odeljenja saobraćajne policije u Kragujevcu Bobana Bubanje govorili su više od reči. Bilo im je jasno da pacijentkinja koja je krenula na transplantaciju bubrega ne sme da čeka i da hitno mora da se preveze u kliniku u Beogradu.

style=“text-align: center;“>Foto PU Kg

„Zaustavili smo automobil, vozač je bio pod dejstvom alkohola. Pored njega je sedela devojka, uplakana i uznemirena. Rekli smo mu da vožnju ne može da nastavi. Devojka je počela da drhti, a on da nam objašnjava da je ćerku poveo na transplantaciju bubrega u Beograd i da tamo mora stići što pre“, kaže za Policiju kragujevački policajac Nenad Matić koji je potom sa kolegom Dušanom Rašićem devojku prevezao u bolnicu.

Te noći Matić i Rašić bili su angažovani u akciji pojačane kontrole saobraćaja, a njihov starešina Bubanja došao je da ih obiđe. U tom momentu zaustavili su vozilo u kom su bili otac i ćerka. Kada su videli da je slučaj hitan, Bubanja se ni jednog trenutka nije dvoumio i izdao im je nalog da pacijentkinju odmah prevezu u Beograd.

„Dok smo sedali u kola, videli smo da joj je laknulo, a sa svakim pređenim kilometrom njeno raspoloženje se popravljalo“, priča Rašić.

Policajci dodaju da nikada neće zaboraviti trenutak kada su ušli u bolnicu i lekarima objasnili zašto su baš oni dovezli pacijentkinju. Usledio je ogroman aplauz lekara i medicinskih sestara.

„Stigla je na vreme. Uveli su je u bolnicu. Još nekoliko minuta smo stajali i gledali za njom. Ponovo smo seli u naš automobil i sa olakšanjem krenuli ka Kragujevcu. Ćutali smo čitav put, razmišljajući o njoj“, kaže Matić i dodaje da bi svaki njihov kolega uradio isto.

Inače, drama u porodici tridesetjednogodišnje devojke počela je u petak, nešto pre ponoći, kada je njenoj porodici javljeno da odmah dođe u beogradsku bolnicu kako bi joj presadili bubreg. Otac, koji je to veče spremao slavu, kako je ispričao policajcima, popio je malo alkohola i po selu pokušao da nađe nekog ko će devojku odvesti u bolnicu. Nije uspeo, pa je seo za volan. Na ulasku u Kragujevac zaustavila ga je patrola saobraćajne policije i isključila iz saobraćaja.

DRUŠTVO