21/04/2021
[views]
Girice iz rerne, sastojci
Za valjanje girica:
- Po potrebi brašno,
- 1 kašičica suvog začina.
Ostalo:
- po ukusu so,
- po potrebi ulje,
- 600 g girica (drugi naziv-papaline)
Girice iz rerne, priprema:
- Girice odmrznuti, očistiti, oprati i posoliti po ukusu.
- U činiju nasuti brašno, dodati suvi začin, izmešati i uvaljati girice sa obe strane.
- U pleh sipati ulje i poređati pripremljene giirice, pa ih preliti uljem.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
- Gotove girice izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Savet: Moja porodica voli kada su reš pečene. Vi ih pecite po svom ukusu. Prijatno!
Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo