- Recept poslala: Violeta Jakić
14/11/2018
[views]
Sastojci:
5 jaja, 10 +10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 2 pudinga od vanile, 1/2 l mleka, 1 prašak za pecivo, 1 margarin, 400 grama jagoda, šlag po želji.
Umutiti patišpanj od 5 belanaca sa 10 kašika šecera, 5 kaš.vode pa dodati 5 žumanaca i 10 kaš.brasna sa 1 praš.za pecivo…ispeći na 200 stepeni 15-20 min…ispečeni patišpanj podeli na dva dela i staviti da se ohladi pre filovanja….
u 0,5 l mleka skuvati 2 pudinga od vanile sa 10 kašika šecera i pomesati sa umucenim margarinom kad se ohladi….
Na fil redjati jagode 400g koje su stajale malo ušećerene i sokom potopiti malo korice…
Filovati: korica…fil….jagode…fil….korica…fil….šlag….odozgo opet jagode za ukras.
OSTALI RECEPTI KLIK OVDE